PYLOS NEWS MESSINIA

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο κύβος ερρίφθη. Οι προεδρικές εκλογές προγραμματίστηκαν για τις 17 Δεκεμβρίου, η υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα ανακοινώθηκε χθες και το μόνο που μένει είναι να αβγατίσουν οι ψήφοι υπέρ του. Προκειμένου να συγκεντρωθούν οι180 απαραίτητες ψήφοι, υπολείπονται 25, και στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί αναβρασμός, ως προς τη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και εκείνων των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.
Η κυρία Κατερίνα Μάρκου, η οποία υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης άφησε να διαφανεί ότι θα ψηφίσει «όχι».
Από τη ΔΗΜΑΡ, η βουλευτής Νίκη Φούντα δήλωσε ότι μολονότι θεωρεί εξαιρετική επιλογή τον κ. Σταύρο Δήμα, ο τρόπος με τον οποίον η κυβέρνηση εκκίνησε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εκλαμβάνεται ως εκβιαστικός.
Έως σήμερα 10/12, «ναι» σκοπεύουν να ψηφίσουν 9 βουλευτές, ανάμεσά τους ο Γιώργος Νταβρή, ο Χρήστος Αηδόνης και ο Γρηγόρης Ψαριανός, και «όχι» 30 βουλευτές, 9 από τη ΔΗΜΑΡ (ανάμεσά τους ο Φ. Κουβέλης, ο Γ. Κυρίτσης και η Μαρία Ρεπούση), 10 από τους ΑΝΕΛ (ανάμεσά τους ο Π. Καμμένος, ο Τέρενς Κουίκ και η Έλενα Κουντουρά) και 10 ανεξάρτητοι, όπως ο Π. Τατσόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Ραχήλ Μακρή και η Θεοδώρα Τζάκρη.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου