PYLOS NEWS MESSINIA

Συνεδρίαση του (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος !

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, τη Δευτέρα  5 Μαΐου 2014, στο Δημαρχείο της Πύλου, για να συζητήσουν σχετικά με την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού για το 2014.
Όπως κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την πρόληψη, την ετοιμότητα, καθώς και το συντονισμό και τη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ των αρμόδιων φορέων κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δράσεις ενίσχυσης της πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, όπως η μέριμνα για τον καθαρισμό βλάστησης, ο καθαρισμός και ο έλεγχος των χωματερών, αλλά και ο εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση συνεπειών από πυρκαγιές και άλλες παρόμοιες καταστάσεις κινδύνου.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έως τώρα άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, το Δασαρχείο Καλαμάτας, και ειδικότερα το Δασονομείο Πύλου και των Τοπικών Συμβουλίων, τόνισε: «Με βάση την προηγούμενη χρονιά είναι φανερό,  ότι ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα  να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις. Για να συνεχίσουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, ζητούμε  ξανά την έμπρακτη στήριξη με τα μέσα που αναλογούν στον κάθε φορέα, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο».
Πρωταρχικός στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων είναι η πρόληψη και στη συνέχεια η αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι συζητήσεις για τις κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το ερχόμενο διάστημα.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης ως Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ, της Λιμενικής Αρχής, του Δασαρχείου Καλαμάτας, της υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Πύλου, του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας  αλλά και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου