PYLOS NEWS MESSINIA

Ο Μεϊμαράκης στον β' γύρο, αλλά με ποιον αντίπαλο;

Όλοι οι συνυποψήφιοι για το χρίσμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συμπεραίνουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι στον δεύτερο γύρο. Και, φυσικά, καθένας τους εκτιμά ότι εκείνος θα είναι ο αντίπαλός του.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στους οπαδούς του, είπε: «Θα φθάσω στις κάλπες ό,τι και να γίνει. Για άλλους, δεν ξέρω», ανατροφοδοτώντας τη συζήτηση για το εάν τελικώς όλοι οι υποψήφιοι για τη προεδρία του κόμματος θα φθάσουν τελικώς στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου. 
Ζωντανή είναι ακόμα η φημολογία ότι υπάρχουν στη Συγγρού μεγάλες αντιπαραθέσεις ως προς τα τεχνικά ζητήματα, ενώ η Εφορευτική δεν έχει καταλήξει σε όλα τα διαδικαστικά της εκλογικής διαδικασίας.
Ως προς τον προεκλογικό αγώνα, ο κ. Μητσοτάκης κλιμακώνει την κριτική του στον επικεφαλής της ΝΔ, από τον οποίο εξαρτάται η διοργάνωση μιας δημόσιας αντιπαράθεσης των τεσσάρων υποψηφίων, ως προς τη στάση του στον προεκλογικό αγώνα και τον εγκαλεί ότι αξιοποιεί και εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του ως υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ, όπως σημειώνουν τα ρεπορτάζ.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης τις τελευταίες μέρες φέρεται να λέει σε συνομιλητές του ότι δεν θα δεχτεί να συμπεριφέρεται μόνο ως πρόεδρος και καθόλου ως υποψήφιος πρόεδρος. Παράλληλα εκμυστηρεύτηκε ότι δεν συμφωνούσε με το να παραμείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και να είναι ταυτόχρονα υποψήφιος για την προεδρία ωστόσο όπως λέει στους συνεργάτες του «δεν έθεσα θέμα όταν άνοιξε η διαδικασία της διαδοχής γιατί σ’ αυτές τις συνθήκες θα έβλαπτε την κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ», αναφέρει το news247.
Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη Χαλκιδική ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην εκλέξουν πρόεδρο εξωκοινοβουλευτικό, όπως ο Απ. Τζιτζικώστας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του κ. Μεϊμαράκη, τον οποίον καθιστά υπεύθυνο για την «εγκληματική επιλογή» της ψήφισης του τρίτου μνημονίου, καθώς, όπως λέει, «ο Τσίπρας πήρε λευκή επιταγή» και τώρα είναι δύσκολο να εξηγηθεί ότι η ΝΔ δεν ευθύνεται για τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τηλεοράσεως υποστήριξε ότι «αν δεν συμφωνούσε η ΝΔ, κινδύνευε η χώρα μας να βρεθεί έξω από τον πυρήνα της Ευρώπης και έξω από τον πυρήνα του ευρώ. Κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό. Είναι όμως άλλο αυτό και είναι άλλο να ψηφίζουμε μέτρα τα οποία αποδεδειγμένα βρίσκονται στη λάθος κατεύθυνση».
Πολλά μένει να ξεκαθαρίσουν έως τις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου. Το βέβαιον είναι πάντως ότι ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει εντολή το κόμμα να παρεμβαίνει δημόσια κάθε μέρα και να κρίνει το κυβερνητικό έργο, με κορμό της ρητορικής τη φράση «δήθεν Αριστερά».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου