PYLOS NEWS MESSINIA

ΚΟΡΩΝΗ - Ένα στολίδι της Μεσσηνίας !

Η Κορώνη, μαζί με την Πύλο και την Μεθώνη, είναι τα τρία μαγεμένα στολίδια της Μεσσηνίας.  

Με άρωμα Ιονίου και ζεστά νερά, λόγω Μεσσηνιακού Κόλπου, με εκπληκτικές παραλίες, ζεστούς ανθρώπους, αλλά και ένα κάστρο που μοιάζει βγαλμένο από τα παραμύθια, ακριβώς επάνω στην θάλασσα, η Κορώνη είναι μια σκέτη καλλονή! 
Μόλις 52 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα η Κορώνη μοιάζει ανέγγιχτη εντελώς από τον χρόνο. Συν τοις άλλοις, έχει και πολύ έντονη πολιτιστική ζωή, οπότε, τι άλλο θέλουμε για να βρεθούμε στην αγκαλιά της! Μια εκπληκτική πολιτεία
Το κάστρο της Κορώνης δεσπόζει στην παραλία. Η πανέμορφη πολιτεία, χτισμένη αμφιθεατρικά, με σημείο αναφοράς το εκπληκτικό κάστρο, με ανηφοριές λιθόστρωτες και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, είναι μια από τις πιο «φανταιζί» πόλεις της Ελλάδας! Ολόκληρη ένα αξιοθέατο. Η πλατεία του Αγίου Δημητρίου, τόσο γραφική και τόσο περιποιημένη, είναι το κέντρο της ζωής της πόλης. Όμορφα αρχοντικά με στολισμένα μπαλκόνια και μια νησιώτικη διάθεση, κάνουν την Κορώνη να ξεχωρίζει. Η εύφορη περιοχή δίνει εκπληκτικά προϊόντα, τα οποία δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε. Εκπληκτική μυζήθρα, λάδι και μέλι, αλλά κι μοναδικά κρασιά, θα σας συναρπάσουν. Η πολιτεία της Κορώνης είναι ιδιαίτερα φιλόξενη, και στις ταβέρνες της και τα μπαρ της θα απολαύσετε μοναδικές γεύσεις και χαλαρή διάθεση. 
Ένα κάστρο βγαλμένο από τα παραμύθια

Το ενάλιο και εκπληκτικής ομορφιάς κάστρο της Κορώνης είναι από τα ελάχιστα, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά καις την Ευρώπη, που κατοικούνται ακόμα. Η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη με το αυτοκίνητο, αλλά ίσως θα ήταν πιο αποκαλυπτικό για την ωραιότητά του να το προσεγγίσετε από τον λιθόστρωτο δρόμο και τα σκαλοπάτια. Δεσπόζει στο ύψωμα ακριβώς απέναντι στην θάλασσα, στην νότια πλευρά θα δείτε τα λεγόμενα βράχια του Ρεσάλτου, απότομους, βραχώδεις σχηματισμούς, που καταλήγουν σε μια πανέμορφη πολιτεία. 
Η βόρεια είναι η κύρια είσοδος του κάστρου, αυτή που οδηγεί και στα σπίτια του εσωτερικού οικισμού. Για την κατασκευή του τείχους του κάστρου χρησιμοποιήθηκαν από τους ενετούς υλικά της αρχαίας πόλης της Κορώνης, η οποία βρισκόταν κοντά στο σημερινό Πεταλίδι, ανάμεσα στις πόλεις Ασίνη και Θουρία. 
Ο τοίχος στην βορειοανατολική πλευρά αποτελεί το αρχαιότερο τμήμα του κάστρου. Ενώ ψηλά δεσπόζει το βυζαντινό τμήμα, και εκεί σήμερα βρίσκεται ενεργό γυναικείο μοναστήρι. Αξίζει να θαυμάσετε τον ναό της Αγίας Σοφίας και το μοναστήρι του Αγίου Προδρόμου. Οι παμπάλαιες εγκαταστάσεις του κάστρου, οι δεξαμενές, τα κελιά, οι κατακόμβες – που ονομάζονται «σκολειό» είναι πλήρως λειτουργικές, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από τον 12ο αιώνα!
Οι ανέγγιχτες παραλίες
Η Κορώνη κρατάει χαμηλό προφίλ από άποψη τουρισμού. Παρά το γεγονός ότι έχει πολύ όμορφη νυχτερινή ζωή, αλλά και ταβέρνες με γεύσεις – πειρασμούς, προτιμάει να κρατήσει την φυσιογνωμία της. 
Οι πανέμορφες παραλίες της είναι σχετικά ήσυχες για να μην πούμε άγνωστες. Μόνον η παραλία Ζάγγα, με τα 2 χιλιόμετρα αμμουδιάς, έχει κάπως περισσότερο κόσμο. 
Οι παραλίες Περούλια, Γαργαρού, Αγία Τριάδα και Άγιος Ιωάννης ανάμεσα στην Κορώνη και τα Βουνάρια,, το Μέμι και η Αρτάκη, αλλά και οι παραλίες Τσαπί και Λάμπες προς την κατεύθυνση του Φοινικούντα θα σας μαγέψουν. Φυσικά, αν διαλέξετε να πάτε στον κοντινό Φοινικούντα, σας περιμένει μια εξωτική ομορφιά άνευ προηγουμένου, ενώ γενικά η Μεσσηνία έχει από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας!
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου