PYLOS NEWS MESSINIA

6,5 χρόνια σε Ρουμάνο για ληστεία με ψεύτικο πιστόλι σε εταιρεία ταχυμεταφορών

Σε κάθειρξη 6,5 χρόνων καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας νεαρός Ρουμάνος για διακεκριμένη ληστεία σε εταιρεία ταχυμεταφορών. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συμμετοχή, του έδωσε όμως τη δυνατότητα να είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της  υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.
Αστυνομικός κατέθεσε ότι το Φεβρουάριο του 2011 ένας νεαρός, φορώντας κουκούλα, μπήκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών. Εκεί βρισκόταν ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας, τον οποίο απείλησε με πιστόλι, μαύρο ξεθωριασμένο, και του ζήτησε τα χρήματα από το ταμείο.
 
2.800 ευρώ
Ο ιδιοκτήτης έδωσε σε χαρτονομίσματα 2.800 ευρώ και φεύγοντας ο ληστής τον καταδίωξε και τον είδε να επιβιβάζεται σε μηχανάκι με σκούρο πράσινο χρώμα, στο οποίο τον περίμενε ένα δεύτερο άτομο.
Η Αστυνομία από την έρευνα εντόπισε το μηχανάκι και προσήγαγε τον Αρμένιο κάτοχό του, ο οποίος ομολόγησε ότι οδηγούσε το μηχανάκι και ότι ο ληστής που επιβιβάσθηκε ήταν ο νεαρός Ρουμάνος.
Σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του Ρουμάνου, βρήκαν μια αυτοσχέδια κουκούλα και ένα μαύρο πλαστικό πιστόλι. Από το σωματότυπο και τη χροιά της φωνής, στην Αστυνομία, τον αναγνώρισε και το θύμα.
Ο αστυνομικός κατέθεσε, επίσης, ότι ο Ρουμάνος απασχόλησε και στη συνέχεια, κάνοντας διαρρήξεις σε οχήματα. Ο δε Αρμένιος, όπως είπε, τους έχει απασχολήσει με διάφορα αδικήματα.
 
Αρνήθηκε
Το θύμα της ληστείας κατέθεσε ότι το όπλο που τον απείλησε ήταν σιδερένιο και όχι πλαστικό και πως ο ληστής μιλούσε καλά ελληνικά. Μάλιστα, είπε πως κατάλαβε ότι το όπλο δεν είναι αληθινό, όταν του έδωσε τα 2.800 ευρώ, ενώ είχε κι άλλα χρήματα στο ταμείο. Ο ληστής του ζήτησε και τα υπόλοιπα, αλλά αυτός του είπε ότι «είναι για άλλη δουλειά αυτά τα χρήματα» και ο ληστής έφυγε χωρίς να τον απειλήσει πάλι.
Στην απολογία του ο νεαρός Ρουμάνος ανέφερε ότι έχει κάνει πολλές ανοησίες στη ζωή του, αλλά τη ληστεία δεν την έχει κάνει. Δικαιολόγησε το ότι ο Αρμένιος τον κατονόμασε ως συνεργό, επειδή είχαν τσακωθεί παλαιότερα.

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. παρα πολυ ωραιο ιστολογιο!! αγαπω τον τοπο μου και εχω δημιουργησει ενα ιστολογια που αφορα την Μεσσηνια και τις ομορφιες της! θα χαρω πολυ να μπειτε! ειναι : www.messinia1234.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή