PYLOS NEWS MESSINIA

Τελέσθηκαν τα εγκαίνια της πλατείας Ρωμανού

romanouΤελέσθηκαν εχθές το απόγευμα τα εγκαίνια της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ρωμανού.
Στη σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Συμβούλου, Άγγελου Χρονά, των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής, ο Ιερέας του Ι.Ν Ζωοδόχος Πηγή, της Σγράπας, Πατέρας Ιερεμίας, τέλεσε τον αγιασμό.
romanou1Η πλατεία της Τ.Κ. Ρωμανού βρίσκεται στο κέντρο της Κοινότητας και αποτελεί πλέον τόπο κίνησης, δράσης και ανάπαυσης για όλες τις ηλικίες. Με πρωταγωνιστή το υδάτινο στοιχείο, η ανακαινισμένη πλατεία διαθέτει πλέον ζαρντινιέρες, πεζοδρόμια, ράμπες πρόσβασης και καινούργια πλακόστρωση σε όλη την έκτασή της, ενώ χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι η ξύλινη πέργκολα η οποία έχει εμπλουτιστεί με κατάλληλα φωτιστικά σώματα, τελευταίας γενιάς.
Ο κ. Καφαντάρης, στην ομιλία του, ευχαριστώντας θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πλατείας, όπως επίσης και τους επιχειρηματίες για την υπομονή που υπέδειξαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, τόνισε: «Μέσα από έργα υποδομής σαν και αυτό έρχεται η ανάπτυξη. Αυτό το έργο πνοής, στο σύνολό του, κάνει την πλατεία πιο λειτουργική, καθώς θα προσελκύσει τόσο τους δημότες, όσο και τους επισκέπτες, να απολαύσουν την φιλοξενία της περιοχής. Η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά, ενεργεί, ώστε να αναδειχθεί η φυσιογνωμία του τόπου μας, πράγμα που όλοι μαζί προσπαθούμε, γι’ αυτό χρειάζεται κάθε τι καινούργιο που πετυχαίνουμε, να το εκτιμάμε και να το αγαπάμε. Έτσι και αυτή την πλατεία, είναι στο χέρι μας να τη διατηρήσουμε σε άψογη κατάσταση.»
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρωμανού, κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, με τη σειρά του, στις ευχαριστίες του, ανέφερε μεταξύ άλλων: Ένα όνειρο ζωής, για τους κατοίκους της περιοχής, σήμερα υλοποιείται. Όλοι μαζί ας συνεχίσουμε την προσπάθεια να αναδείξουμε την παράδοση, τη φιλοξενία, το φυσικό μας κάλος και τα τοπικά μας προϊόντα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, για την αγάπη που τρέφει για το χωριό του. Είμαστε υπερήφανοι που κατάγεται από την Τοπική Κοινότητα Ρωμανού και είναι άξιος συνεχιστής του ανθρώπου που άλλαξε την ιστορία του τόπου μας, του πατέρα του, αείμνηστου Παναγιώτη Καφαντάρη.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου