PYLOS NEWS MESSINIA

ΣΕΒ - Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη

Παρέμβαση υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ έκανε χθες ο ΣΕΒ και τέσσερις ακόμα περιφερειακοί σύνδεσμοι της Βιομηχανίας και παράλληλα ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν δέσμη 25 προτάσεων για τη στήριξη της βιομηχανικής πολιτικής.
«Η οικονομική σταθερότητα και η ανταγωνιστικότητα εντός της Ευρωζώνης είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη» αναφέρουν σε γραπτή, κοινή ανακοίνωσή τους οι σύνδεσμοι, τονίζοντας ότι αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το συμβούλιο των προέδρων τους που συνεδρίασε χθες στον Βόλο.
Οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι, που εκπροσωπούν επιχειρήσεις με περισσότερους από 300 χιλ. εργαζομένους, συμφώνησαν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη. Επισήμαναν ότι η τρέχουσα οικονομική αβεβαιότητα στραγγαλίζει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, επιβαρύνει το κόστος λειτουργίας και αυξάνει τον κίνδυνο επιβίωσής τους.
«Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις υποστηρίζουν τις ενέργειες εκείνες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, να ανασυγκροτήσει την ελληνική παραγωγική βάση, να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή και να προωθήσει τον εκσυγχρονισμό θεσμών και νοοτροπιών», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
Τέλος, οι Σύνδεσμοι δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη μίας βιομηχανικής πολιτικής, με στόχο την παραγωγή διεθνών ανταγωνιστικών προϊόντων και την προσέλκυση επενδύσεων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου