PYLOS NEWS MESSINIA

Καλαμάτα - Π. Νίκας: "Βρωμάει ο τόπος" από τα πυρηνελαιουργεία

Χθες, Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας αναφορά – μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία, σε εφαρμογή αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Λυπούμαι γι’ αυτήν την εξέλιξη, λυπούμαι ειλικρινά, αλλά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζομε αυτό το πρόβλημα της δυσοσμίας εμείς, οι φιλοξενούμενοι, ο κόσμος που κατεβαίνει στο αεροδρόμιο. Χθες είχαμε πάνω από 50 τηλεφωνικές οχλήσεις από πλευράς συμπολιτών μας, κάποιοι από τους οποίους αντιμετωπίζουν και ζητήματα υγείας.

Κατέθεσα τη μήνυση στον κ. Εισαγγελέα, ζήτησα να υπάρξει ενεργοποίηση και από πλευράς Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, διότι πιστεύω βαθύτατα ότι είναι ένα θέμα το οποίο συνδέεται με τις ποσότητες πυρήνα που συσσωρεύονται στα πυρηνελαιουργεία και τις δυνατότητες που έχουν να τις επεξεργασθούν και βεβαίως με την εφαρμογή των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Δεν είναι δυνατόν να βρωμάει κυριολεκτικά ο τόπος.

Βεβαίως, τα πυρηνελαιουργεία συμβάλλουν στην οικονομία, αλλά στην οικονομία συμβάλλουν και τα ξενοδοχεία, συμβάλλει και ο τουρισμός και υπάρχει λύση: και να λειτουργούν και να μην κυριαρχεί αυτή η δυσοσμία, η οποία κυριαρχεί στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, μία περιοχή η οποία θέλει να λέγεται τουριστική και ματώνει κυριολεκτικά, για να έχουμε θετική εξέλιξη σ’ αυτή την οικονομική δραστηριότητα - εννοώ την τουριστική».

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο στη Μεσσηνία, αλλά και σε άλλες περιοχές, παραπέμποντας στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» των Πατρών.

Eπίσης ο Π. Νίκας κατακρίνει και την αφόρητη δυσοσμία και απονέμει ευθύνες σε Νομαρχία, αιρετή Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακόμα και στη Δικαιοσύνη, αναφέροντας πως «έχουν αποδειχθεί διαχρονικά ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου