PYLOS NEWS MESSINIA

Ο Σαμαράς ετοιμάζει το νέο ηγετικό σχήμα

samaras kalamata5Το αργότερο μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι οργανωτικές αλλαγές που σχεδιάζει αυτήν την ώρα ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θέλει πολύ σύντομα το κόμμα να είναι έτοιμο και σε επίπεδο δομής αλλά και προσώπων.
Οι αλλαγές, όπως βεβαιώνουν στενοί του συνεργάτες, θα είναι ριζικές και το νέο ηγετικό σχήμα που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα μείγμα νέων στελεχών που θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά, αλλά και εμπειρότερων βουλευτών που είχαν καίρια πόστα στις κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας.
Η αρχή θα γίνει από το Συμβούλιο των τομεαρχών, που ουσιαστικά θα πρόκειται για μία «σκιώδη κυβέρνηση», τα μέλη της οποίας θα αναλάβουν τη στενή παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.
Τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν σε σημαντικές θέσεις σε αυτό το συμβούλιο θα είναι μεταξύ άλλων οι κ.κ. Ολ. Κεφαλογιάννη, Α, Ασημακοπούλου, Β. Κικίλιας. Θ. Σκρέκας, Σ. Βούλτεψη (ακούγεται ειδικά για τον τομέα τεκμηρίωσης), Γ. Κουμουτσάκος (ακούγεται για τον τομέα Εξωτερικών – Αμυνας), Α. Κατσανιώτης, Στ. Γκίκας, Χ. Αθανασίου (ακούγεται για τους τομείς Δημόσιας Τάξης – Δικαιοσύνης) και Χρ. Σταϊκούρας.
Μ. Βορίδης
Για τον κ. Μ. Βορίδη ακούγεται ότι είναι πιθανόν να του προταθεί ο ρόλος του συντονιστή του συμβουλίου, προκειμένου να διατηρεί και τη δυνατότητα παρέμβασης σε όλα τα θέματα.
Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, το όνομα του οποίου ακούστηκε για τη θέση του αντιπροέδρου, θα παραμείνει πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ και ο κ. Γεωργιάδης θα διατηρήσει επίσης τη θέση του στη Βουλή και είναι πιθανόν να αναλάβει και έναν μεγάλο τομέα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου.
Σε ό,τι αφορά τους αντιπροέδρους, το όνομα του κ. Β. Μεϊμαράκη εξακολουθεί να ακούγεται έντονα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά κρούση στον πρώην πρόεδρο της Βουλής από τον κ. Σαμαρά.
Και το θέμα αυτό, πάντως, αναμένεται να «κλείσει» μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Ως προς τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ, θεωρείται δεδομένο ότι θα κλιμακωθεί η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση με αιχμή τα θέματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί ήδη να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί «αλλαγής σελίδας». Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, τόνισε ότι «η τρόικα είναι παρούσα.
Ερχονται τα ίδια τεχνικά κλιμάκια, οι ίδιοι άνθρωποι, της ίδιας τρόικας, να συζητήσουν με τα ίδια υπουργεία, για να εφαρμόσουν το ίδιο μνημόνιο! Ας βρει ο ΣΥΡΙΖΑ καινούργια ψέματα. Τα ίδια δεν περνάνε πια!», ανέφερε επί λέξει.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου