PYLOS NEWS MESSINIA

Έρχεται το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, μέχρι τη Μεγαλόπολη

  • Έρχεται το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο
  • Το έργο σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι εφικτή η μελλοντική επέκτασή του στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στην Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και τον Πύργο

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο θα έχουν εφέτος αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, πιο συγκεκριμένα η Κόρινθος, το Άργος, το Ναύπλιο, η Τρίπολη και η Μεγαλόπολη, καθώς και τα ενδιάμεσα σημεία από τα οποία περνάει ο αγωγός υψηλής πίεσης που κατασκεύασε ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Ο αγωγός, ο οποίος κατασκευάσθηκε για να τροφοδοτήσει τη νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, έχει ολοκληρωθεί απολύτως σε τεχνικό επίπεδο και περιμένει το «πράσινο φως» της ΔΕΗ, δηλαδή πότε θα μπορεί να μπει σε λειτουργία η μονάδα για να αρχίσει να παρέχει αέριο. Όπως αναφέρουν στην «Α» γνώστες της υπόθεσης, το «πράσινο φως» θα δοθεί έως το τέλος του μήνα.

Πέραν της τροφοδοσίας της μονάδας της ΔΕΗ, σε πρώτη φάση θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται αέριο για τις ανάγκες τους οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες των προαναφερθεισών περιοχών. Αναμένεται, μάλιστα, ισχυρό ενδιαφέρον, μια και το συγκεκριμένο καύσιμο είναι φθηνότερο και καλύτερο από το ντίζελ που σήμερα χρησιμοποιούν, κατά κανόνα, οι παραγωγικές μονάδες, τα θερμοκήπια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχουν σχεδιαστεί κάποιες νέες επενδύσεις, με κριτήριο την έλευση του αερίου. Μία από αυτές είναι η επένδυση για την τηλεθέρμανση της Τρίπολης, όπου αναμένεται να εγκατασταθεί στη βιομηχανική περιοχή της πόλης.
Επιπλέον, το έργο σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι εφικτή η μελλοντική επέκτασή του στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στην Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και τον Πύργο.

Όσον αφορά την αστική – οικιακή χρήση του αερίου, οι προβλέψεις είναι ότι αυτή θα καθυστερήσει, καθώς θα πρέπει πρώτα να συσταθεί Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), αντίστοιχη με εκείνες που λειτουργούν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου