PYLOS NEWS MESSINIA

Επισήμως σε προεκλογική περίοδο η Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν επαληθεύθηκε το αισιόδοξο από πλευράς κυβέρνησης σενάριο για τη αποφυγή των πρόωρων εκλογών, καθώς υπέρ του κ. Στ. Δήμα ψήφισαν 168 και 132 ψήφισαν «παρών» . Εφόσον δεν επετεύχθη ο στόχος των 180 ψήφων που απαιτούνται από το Σύνταγμα, η παρούσα Βουλή διαλύεται και η χώρα εισέρχεται επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε τελικώς να επιτύχει την ευρεία συναίνεση, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει την απαραίτητη μεταστροφή ολόκληρων πολιτικών χώρων, προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Ο κ. Β. Πολύδωρας δεν άλλαξε τελικώς τη στάση του και ψήφισε «παρών», όπως και ο κ. Τατσόπουλος, αλλά και οι κκ. Ανδρουλάκης και Καπερνάρος και η κυρία Νίκη Φούντα. «Παρών» ψήφισε και ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τον κ. Δήμα, όπως και ο κ. Θ. Ψύρρας. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσέβλεπε στους προαναφερθέντες βουλευτές για την επίτευξη κάποιας συναίνεσης. Η Χρυσή Αυγή, τελικώς, δεν στήριξε την κυβερνητική πρόταση, όπως είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος Τύπου της.
Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, και ιδίως μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας, τα κομματικά επιτελεία –και εκείνο της Νέας Δημοκρατίας- εργάζονται πυρετωδώς για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ως προς τον χρόνο της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, εκτιμάται ότι η ημερομηνία της 25ης Ιανουαρίου θεωρείται πιθανή εάν η Βουλή διαλυθεί αύριο 30/12 και όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν εντός του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου.
Εκτός από τη χώρα μας, και μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, στις κάλπες καλούνται το 2015 οι πολίτες της Βρετανίας, της Εσθονίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Πολωνίας και της Ισπανίας.
«Καυτό» αναμένεται το πολιτικό σκηνικό τις επόμενες ημέρες, ενώ το βλέμμα του διεθνούς Τύπου είναι ήδη στραμμένο στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αξίζει να σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραφε απώλειες περίπου -10%, αποτυπώνοντας έναν πρώτο αντίκτυπο. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ενώ εκτιμάται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει τον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα, αν τελικώς δεν υποκύψει στις ασφυκτικές πιέσεις από το ΠαΣοΚ, έως την Παρασκευή.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου