PYLOS NEWS MESSINIA

Πολιτική αρένα η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου

H ατμόσφαιρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 22/12 χαρακτηρίστηκε από την ένταση που έχουν συνήθως οι συνεδριάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, με την αντιπολίτευση να εγκαλεί συνεχώς την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πατσαρίνος έκανε λόγο για τις πολλές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα προς ψήφιση θέματα: «Διάχυση και διάσπαση έρχεται μέσα από τα θέματα που φέρνετε. Για πολλά έργα δεν υπάρχουν μελέτες αλλά ούτε διασφάλιση ότι τα έργα αυτά θα τελειώσουν σε ορατό χρόνο», ανέφερε, τονίζοντας για ακόμα μία φορά τη σημασία του να υπάρχουν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών σε ό,τι αφορά αυτά τα θέματα.
Η κυρία Νικολάκου δήλωσε: «Θέλουν να μεταφέρουν το κλίμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τη στιγμή μάλιστα που το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει στόχο να υλοποιήσει έργα υποδομών, να κάνει έργα για τους Πελοποννήσιους πολίτες».
Και εξακολούθησε, απαντώντας στην αντιπολίτευση: «Δεν μπορούν να διαχειριστούν την ευθύνη που έχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό τους πλήττει ανεπανόρθωτα. Αγαπητοί συνάδελφοι, για το πώς ήρθαν τα χρήματα, έχετε κάνει συγκρίσεις με άλλες Περιφέρειες. Δεν μπορείτε να χαρείτε όλο αυτό το έργο που έρχεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επειδή απολογείστε στα κόμματά σας. Μου είναι αδιανόητο αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια εξασφαλίζει χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τρίτον, τα έργα των υποδομών, σύμφωνα με την Αριστερά, είναι κοινωνικό κεφάλαιο. Μας εγκαλείτε; Γιατί; Πώς είναι δυνατόν να έχετε μπερδέψει αυτό που ήσασταν με αυτό που είστε και με αυτό που θέλετε να είστε;».
Και κατέληξε: «Τα επόμενα πέντε χρόνια η περιφερειακή αρχή θα είναι η παράταξη της πλειοψηφίας με περιφερειάρχη τον Τατούλη. Με ποιο έργο δεν συμφωνεί ο κ. Πατσαρίνος; Και ποιο έργο θέλει να πετύχει; Έχει μια πολιτική θολούρα στο μυαλό του ο κ. Πατσαρίνος».
Ο κ. Πατσαρίνος απάντησε: «Κάνετε το ίδιο λάθος, κάνετε διαχείριση χρημάτων χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένο έργο γιατί θέλετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Φαίνεται ότι υπάρχει μια προχειρότητα και δεν υπάρχουν προτεραιότητες και ιεράρχηση».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά την ένταση, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της Περιφέρειας, δηλώνοντας: «Καταλαβαίνω και αντιλαμβάνομαι μια διαφορετική αίσθηση για το τι λέγαμε και το τι λέμε. Το πρόγραμμα το καταρτίζουμε εμείς με τις υπηρεσίες και κάνουμε την υπέρβαση και μιλάμε με τις δημοτικές αρχές για να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας. Θεωρείτε ότι έχουμε τη δυνατότητα τεράστιων έργων; Εμείς παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου, οι οποίες είναι απαραίτητες. Έγινε υπόδειξη ως προς το γιατί δεν πάμε σε μεγάλες εργολαβίες»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου