PYLOS NEWS MESSINIA

Η συζήτηση στη Βουλή για εκλογές και το e-mail στην Τρόικα

Στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό βρίσκεται το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ, αλλά και πολλοί ανεξάρτητοι, διατυπώνουν την άποψη ότι η επίτευξη μιας ευρείας εθνικής συναίνεσης ως προς την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ενίσχυε σημαντικά τη διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας. Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα παρασύρει τη χώρα σε περιπέτειες, ενώ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η εμμονή για προσφυγή στις κάλπες υπονομεύει το μέλλον της Ελλάδας.
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο τον προϋπολογισμό όσο και την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για συντηρητισμό.
Την Παρασκευή 5/12 ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης απέστειλε στην Τρόικα το απαντητικό e-mail, το οποίο δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, με τη δέσμευση, όμως, ότι αν παρατηρηθούν αποκλίσεις στα βασικά οικονομικά μεγέθη, θα κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με προσυμφωνηθέντα μέτρα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής».
Τη Δευτέρα 8/12 η κυβέρνηση θα ζητήσει στο Eurogroup μια τεχνική παράταση του προγράμματος που δεν θα ξεπερνά το χρονικό περιθώριο μερικών εβδομάδων, ίσως και ενός μήνα. Ωστόσο, ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι υπάρχει η σκέψη το Eurogroup να προτείνει εξάμηνη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου