PYLOS NEWS MESSINIA

Bloomberg: Ο Σαμαράς απευθύνεται στις αρχές και τα… πορτοφόλια των βουλευτών

samaras tripoliΗ επιλογή του Σταύρου Δήμα στοχεύει στη συγκέντρωση ψήφων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και απευθύνεται στους βουλευτές που φοβούνται ότι δεν θα επανεκλεγούν υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg. Στόχος η συσπείρωση της δεξιάς πολυκατοικίας.
«Με τον υποψήφιο που επέλεξε για την προεδρία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθύνεται στη συντηρητική παράταξη της Ελλάδας – και στην ιδιοτέλεια των βουλευτών της αντιπολίτευσης.» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg και συμπληρώνει: «Η επιλογή του Σταύρου Δήμα προσφέρει στους Συντηρητικούς βουλευτές έναν υποψήφιο σύμφωνο με τις αξίες τους και δίνει στον Αντώνη Σαμαρά τη δυνατότητα να παραμένει στην πρωθυπουργία. Δίνει επίσης στους βουλευτές που ανησυχούν ότι η άνοδος του Σύριζα μπορεί να στοιχίσει τη δουλειά τους, ένα λόγο για να συμμαχήσουν με την κυβέρνηση».
Το δημοσίευμα επικαλείται τον κ. Αριστείδη Χατζή, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος δηλώνει: «Πολλοί από αυτούς τους τύπους εξελέγησαν το 2012 για πρώτη φορά και πιθανώς να είναι η τελευταία».
«Μετά από 4 χρόνια υπό τον έλεγχο της τρόικας και την ανεργία να εκτοξεύεται στο 26%, έχουν χαθεί πολλές από τις ευκαιρίες που υπήρχαν στον ιδιωτικό τομέα και λειτουργούσαν ως δίχτυ ασφαλείας για πολλούς πολιτικούς» αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου και συμπληρώνει: «Εάν ο Σαμαράς πετύχει την εκλογή Δήμα, η τρέχουσα σύνθεση της βουλής μπορεί να επιβιώσει μέχρι το 2016»
«Δύο είναι οι βασικές ομάδες βουλευτών που θα μπορούσε να σπάσει ο πρωθυπουργός για να στηρίξει την κυβέρνηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το κόμμα που δημιουργήθηκε από αντιφρονούντες της Νέας Δημοκρατίας και έχει 12 βουλευτές είναι η μία ομάδα. Η άλλη είναι οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές. Ο κ. Δήμας ενδεχομένως να μπορέσει να αποσπάσει την ψήφο όσων έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία για να γίνουν ανεξάρτητοι ή προσχώρησαν στους ΑΝΕΛ» δηλώνει στο Bloomberg η Δάφνη Χαλκιοπούλου, λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Redding. «Το κοινοβούλιο έχει πολλούς βουλευτές που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Ακριβώς αυτούς στοχεύει η επιλογή Δήμα».
«Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο. Μπορεί να μην καταφέρει να εφαρμόσει αυτή την γραμμή στο κόμμα του όμως. Ο Παναγιώτης Μελάς αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα. Άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές μπορεί να νοιώσουν ότι κινδυνεύει η έδρα τους εάν καταφέρει ο κ. Τσίπρας να διαλύσει τη βουλή, υποστηρίζει ο κ. Χατζής. «Ο βασικός λόγος που ένας ανεξάρτητος βουλευτές ή κάποιος που ανήκει σε ένα μικρότερο κόμμα μπορεί να ψηφίσει το Δήμα είναι για να παραμείνει στη βουλή» εξήγησε ο Χατζής.
euro2day.gr
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου