PYLOS NEWS MESSINIA

Στην Πολωνία ταξίδεψε η Μυθική Πελοπόννησος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Πολωνίας TT Warsaw. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2014 στην Βαρσοβία της Πολωνίας και αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Πολωνία, αλλά και μια από τις σημαντικότερες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με στόχευση την τουριστική βιομηχανία.
Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, που εκπροσώπησαν τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήρθαν σε επαφή με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας στην Πολωνία με στόχο τη χάραξη στρατηγικής, όσον αφορά τα προϊόντα της Πελοποννήσου, όπου μεγάλο ποσοστό εξάγεται στη συγκεκριμένη αγορά. 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννήσου σε γνωστό κεντρικό εστιατόριο της Βαρσοβίας με συμμετέχοντες περισσότερους από 50 Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της Πρεσβείας ενώ χαιρετισμό απήυθυνε ο Σύμβουλος Α΄ της Πρεσβείας κ. Σταύρος Σπυριδάκης.
Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφερειακή Αρχή για την προσέλκυση τουριστών από την Πολωνική αγορά, ενώ υπερθεμάτισε τις αξίες και την κουλτούρα που διαθέτουν οι Πολωνοί επισκέπτες. Ο κ. Μαντάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στον τομέα της επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλήνων και Πολωνών,  όσον αφορά τον κρίσιμο τομέα των εξαγωγών.  Ιδιαίτερη νότα προσέφερε η συμμετοχή στην εκδήλωση του διάσημου στην Πολωνία τηλεοπτικού Σεφ Teo Vafidis, ο οποίος παρέθεσε μια live επίδειξη ενός Πελοποννησιακού γεύματος, με προϊόντα από την Πελοπόννησο, αφού πρώτα έκανε εκτενή αναφορά στα Πελοποννησιακά προϊόντα και την Πελοποννησιακή γαστρονομία.
Οι εκπρόσωποι της Πρεσβείας πρότειναν να προγραμματιστεί επιχειρηματικό ταξίδι για την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει νέες προοπτικές τόσο για την αγροτική όσο και την τουριστική οικονομία.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου