PYLOS NEWS MESSINIA

Οι αποφάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου Δήμου Τρίπολης, η 3η του 2014, συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι παρακάτω:
Καταστατική θέση των Αιρετών
Τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ να διαβάσει το ψήφισμα που εξέδωσε η ΠΕΔ σχετικά με το θέμα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ,που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 5-12-2014.
Διοικητική και Τεχνική υποστήριξη των Δήμων, στα πλαίσια των διατάξεων των άρθρων 94 και95 του Ν. 3852/2010(Καλλικράτης)
Τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να ζητήσουν, για όσους Δήμους επιθυμούν την ίδρυση και στελέχωση τμημάτων πολεοδομίας, την επίσπευση της  έκδοσης από τους Υπουργούς των προβλεπόμενων κοινών αποφάσεων, όπως ορίζουν οι διατάξεις των νόμων. 
Ενημερωτικό σημείωμα της ΚΕΔΕ για τον Προϋπολογισμό έτους 2015
Τα μέλη του Δ.Σ. εξέδωσαν ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Οι Δήμοι μας έχουν συμβάλλει όσο κανένας άλλος φορέας, στην προσπάθεια της Χώρας μας να αντιμετωπίσει τη μεγάλη οικονομική κρίση, στηρίζοντας ταυτόχρονα, με κάθε τρόπο, τις τοπικές κοινωνίες ώστε να παραμείνουν όρθιες. Έχει όμως προ πολλού ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, Κυβέρνηση, Πολιτικά Κόμματα, Πολίτες.
Διεκδικούμε στον Προϋπολογισμό του 2015, να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση τους θεσμοθετημένους πόρους, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο κοινωνικό της ρόλο, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης  που βιώνει η Χώρα και οι Πολίτες της.
Πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων.
Τα μέλη του Δ.Σ. εξέδωσαν ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Η μεγάλη και συνεχιζόμενη συρρίκνωση των εσόδων των Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελής  Πόρους, όπως διαφαίνεται καθαρά και στο σχέδιο του Προϋπολογισμού έτους 2015, δεν επιτρέπει, καμιά σκέψη για μετακύλυση των προστίμων αυτών στους Δημότες μας.
Μπορεί ορθά να επιβλήθηκαν τα πρόστιμα αυτά στη Χώρα μας, γιατί ενώ οι Κυβερνήσεις, από το 2002, γνώριζαν το πρόβλημα, δεν σχεδίασαν, ούτε βεβαίως εφάρμοσαν, μια εθνική στρατηγική για την επίλυση του.
Η Περιφερειακή Ένωση Πελοποννήσου, διαμαρτύρεται έντονα και δεν δέχεται να πληρώσουν οι Δήμοι, ούτε ένα ευρώ, για ένα πρόβλημα που ουδέποτε τους δόθηκε η αποκλειστική αρμοδιότητα να δρομολογήσουν την επίλυση του.    
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου