PYLOS NEWS MESSINIA

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εκχώρησε στη Γερμανία ακόμα και τα πρόστιμα για τις μίζες

mizes«Ακόμα και στην υπόθεση των μιζών για εξοπλιστικές συμβάσεις, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την αποκλειστικότητα είσπραξης προστίμων στις γερμανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι ζημιωμένο στην πραγματικότητα είναι το ελληνικό δημόσιο», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, Γ. Βαρεμένος και Ελ. Αυλωνίτου, Α. Καλογερή και Β. Χατζηλάμπρου, με αφορμή την επιβολή προστίμου από τις γερμανικές αρχές στην εταιρεία Rheinmetall Defense Electronics
για πληρωμές μιζών σε υπόθεση πώλησης οπλικού συστήματος στην Ελλάδα.
«Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την ορθότητα της πρωτοβουλίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2014 τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε προμηθευτές αμυντικού υλικού, που χρησιμοποίησαν αθέμιτες μεθόδους. Παρά την αρχική δέσμευση της κυβέρνησης να επανακατεθέσει ως δική της την ίδια τροπολογία (!), μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Οι επιβλαβείς συνέπειες της διστακτικότητας της Κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα αδιαφανή συμφέροντα των εξοπλισμών είναι πλέον εμφανείς και αντιληπτές από όλους», αναφέρουν οι βουλευτές και προσθέτουν:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επανακαταθέσει άμεσα την τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε συναφές νομοσχέδιο και καλούμε την Κυβέρνηση αυτή τη φορά να την αποδεχτεί».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου