PYLOS NEWS MESSINIA

Τα προγράμματα ΟΑΕΔ δίνουν αισιοδοξία στους νέους

Για την επαναπροσδιόριση των στόχων και των προοπτικών του ΟΑΕΔ μίλησε ο Ιωάννης Καρβέλης, Περιφερειακός Διευθυντής του οργανισμού στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη για την απασχόληση το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.
Ο κ. Καρβέλης τόνισε ότι τα τελευταία 2 χρόνια ο ΟΑΕΔ βρίσκεται σε συνεχή επαναπροσδιόριση στόχων έναντι της κοινωνικής παρέμβασης που επιτελεί. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η εξωστρέφεια του οργανισμού και η προσπάθεια για επικοινωνία τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και με τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς.
Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, όπως ήταν και το θέμα της ημερίδας, είναι τα εμπροσθοβαρή προγράμματα που αναπτύσσει ο οργανισμός για να τα διοχετεύσει ως εργαλεία στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε να βοηθήσει στην αναχαίτιση της λαίλαπας που λέγεται ανεργία.
Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ υλοποίησε τρία προγράμματα, τα οποία υπερκαλύφθηκαν σχεδόν 40 λεπτά μετά τη δημοσίευση της δημόσιας πρόσκλησης. Από αυτό φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση και επαφή του οργανισμού με την αγορά, αλλά και το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά είναι και εξωστρεφή και χρήσιμα για την αγορά εργασίας.
Ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε και σε προγράμματα τα οποία αφορούν νεαρές ηλικίες, κυρίως 16-24 ετών, που θα τεθούν άμεσα στην αγορά εργασίας. Μέσα από αυτές τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ο ΟΑΕΔ δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας, αλλά επίσης δίνεται η δυνατότητα στους νέους να βρουν απασχόληση μέσω προγραμμάτων τόσο κατάρτισης όσο και εξειδίκευσης και απασχόλησης.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου