PYLOS NEWS MESSINIA

Μεσσήνιοι υποψήφιοι για βραβεία “Κάρολος Κουν”

Η τελετή απονομής θα γίνει τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Αναλυτικά, στον κατάλογο με τους υποψηφίους για βράβευση διακρίνονται οι:

- Για το Βραβείο «Κάρολος Κουν» σκηνοθεσίας Ελληνικού έργου: ο Γιάννης Καλαβριανός για τη σκηνοθεσία του έργου «Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας». Στην παράσταση αυτή έπαιζε η Καλαματιανή ηθοποιός Στέφη Πουλοπούλου.

- Για το Βραβείο «Κάρολος Κουν» ερμηνείας ηθοποιού σε Ελληνικό έργο: η Ιωάννα Παππά ως «Μαρία Πολυδούρη» στον μονόλογο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, στο Θέατρο Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
- Για το Βραβείο «Κάρολος Κουν» δραματουργίας Ελληνικού έργου: η Ρούλα Γεωργακοπούλου για τον μονόλογο «Οδός Πολυδούρη», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Επίσης, ο Γιάννης Καλαβριανός για το έργο «Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας», που πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών  2012, σε σκηνοθεσία του ιδίου.
- Για τα Βραβεία Κριτικών Μουσικής 2014 και συγκεκριμένα για την Τιμητική Διάκριση σε Δισκογραφία Εργασία Ελληνικού Ενδιαφέροντος: το cd «ClaudeDebussy – lamusiqueamoiMetamorphosis» με έργα του Γάλλου συνθέτη με την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, το βαθύφωνο Τάσο Αποστόλου, τη φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και το διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Διονύση Μαλλούχο, στο πιάνο της εταιρείας Utopia (2013).

- Για το Βραβείο Κριτικών Αρχαίου Δράματος 2014: η (παντρεμένη με Καλαματιανό μουσικό) Μάρθα Φριντζήλα για τη σκηνοθεσία της τραγωδίας «Βάκχαι» του Ευριπίδου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Η Επιτροπή Θεάτρου και Χορού διαμορφώνεται φέτος με συμμετέχοντες τους Λέανδρο Πολενάκη (πρόεδρο), Ολγα Μοσχοχωρίτου, Κωστή Δ. Μπίτσιο, Καλλιόπη Ραπανάκη και Μίρκα Ψαροπούλου, ενώ η Επιτροπή Μουσικής συγκροτήθηκε από τους Κυριάκο Λουκάκο (πρόεδρο), Αθανάσιο Βαβλίδα, Σοφία Θεοφάνους, Γιώργο Λεωτσάκο και Θωμά Ταμβάκο. Την τελετή θα παρουσιάσουν ο κριτικός χορού της «Καθημερινής» και συνεργάτης του Γ’ Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ Ανδρέας Ρικάκης και ο πρόεδρος της Ενωσης Κυριάκος Λουκάκος, κριτικός μουσικής της «Αυγής» με μακρά θητεία και ο ίδιος στο Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Το σύμβολο για τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής είναι επίχρυσο ακριβές αντίγραφο στεφάνου, ο οποίος ανακαλύφθηκε σε βασιλικό τάφο της Αττικής Ελληνιστικής Εποχής και φυλάσσεται στο Μουσείο Μπενάκη. Το βασικό σύμβολο των βραβείων Καρόλου Κουν, είναι αντίγραφο του «Ηλιου», το οποίο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Διαμαντής Διαμαντόπουλος για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας της «Αλκήστιδος» του Ευριπίδη, που υπήρξε και το πρώτο αρχαιοελληνικό έργο που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/item/49832-messinioi-ypopsifioi-vraveia-karolos-koyn

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου