PYLOS NEWS MESSINIA

Πελοπόννησος Πρώτα: Συναινετική επιλογή ο Κωστόγιαννης για μια κρίσιμη θέση

Δελτίο τύπου της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" για την εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Το Δελτίο αναφέρει:
Για δεύτερη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν μπόρεσε να εκλέξει «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» με ακέραια την ευθύνη του κ. Τατούλη.
Ως γνωστό, η επιλογή αυτή απαιτεί πλειοψηφία των 2/3, γεγονός που σηματοδοτεί την βούληση του νομοθέτη να υπάρξει στην προκειμένη περίπτωση μια ευρεία συναίνεση. Στην προηγούμενη ψηφοφορία αποδείχτηκε ότι η συναίνεση αυτή δεν μπορεί να βρεθεί στην υποψηφιότητα του κ. Μπουλούκου, ο οποίος είχε ήδη καταλάβει την θέση αυτή στην προηγούμενη θητεία της περιφερειακής διοίκησης. Ανεξάρτητα από τα επαγγελματικά του προσόντα, ο κ. Μπουλούκος έχει ταυτιστεί με την παράταξη του κ. Τατούλη και επιπλέον ο απολογισμός του έργου του κρίνεται πενιχρός από σημαντικό μέρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την δυσκολία επίτευξης μιας ευρύτερης συναίνεσης ήρθε να άρει η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Κωστόγιαννη. Ας τονίσουμε ότι η υποψηφιότητα αυτή δεν προήλθε από παρακίνηση της περιφερειακής αντιπολίτευσης, αλλά ύστερα από μια διαβούλευση και ομόφωνη απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αρκαδίας. Πράγματι ο κ. Κωστόγιαννης έχει να επιδείξει, πέρα από τις επιστημονικές του περγαμηνές, και ένα πλουσιότατο κοινωνικό έργο, το οποίο δεν ταυτίζεται με κανέναν κομματικό χώρο. Η υποψηφιότητά του δεν προέρχεται από καμία παράταξη της αντιπολίτευση ή της συμπολίτευσης, αλλά ατόφια από την κοινωνία των πολιτών. Αποτελεί συνεπώς την ιδανική συναινετική επιλογή που μπορεί να εγκρίνει το περιφερειακό συμβούλιο. Εξυπηρετεί επιπλέον και την αναγκαία εναλλαγή, ώστε να απορρίπτεται κάθε υπόνοια μονιμοποίησης σε «καρέκλες».  
Εύλογα, υπήρχε διάχυτη η αναμονή και η ελπίδα ότι ο κ. Τατούλη θα αδράξει την ευκαιρία αυτή για να επιδείξει το «συναινετικό πνεύμα» που εκθειάζει στους λόγους του. Εξάλλου, μόνο καλά λόγια για τον κ. Κωστόγιαννη ακούστηκαν από όλα τα μέλη της παράταξής του.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου