PYLOS NEWS MESSINIA

Μετάνιωσε ο Λυκουρέντζος που στήριξε το μνημόνιο;

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Αρκαδίας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ανάμεσα στις ερωτήσεις τις οποίες δέχθηκε, ο βουλευτής κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του ArcadiaPortal ως προς το μνημόνιο και συγκεκριμένα για το αν έχει «μετανιώσει» την απόφασή του να το υπερψηφίσει.
Ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι οι συμφωνίες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο περιέχουν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες η χώρα έχει ανάγκη, και ότι δεν έχει σημασία σε ποιο πλαίσιο συμφωνήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις αυτές, αλλά η εφαρμογή τους, η οποία είναι απαραίτητη, υποδηλώνοντας ότι στηρίζει ακόμα τη θετική του ψήφο στο μνημόνιο.
«Είμαι ο βουλευτής που θα σας έλεγε, ανεξαρτήτως με ποιους όρους χαρακτηρίζει κανείς την πορεία της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, ότι πιστεύει στην ανάγκη των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να κατακτήσει την ισότιμη θέση της την οποία δικαιούται μεταξύ των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.
«Πρέπει να ακολουθηθούν οι πολιτικές οι οποίες οδηγούν ακριβώς σε αυτόν τον στόχο,γιατί για δεκαετίες θεωρούσαμε ότι θα έπρεπε να εισπράξουμε πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να ακολουθούμε αποκλίνουσες πολιτικές από αυτές που οδηγούσαν στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε, κάνοντας μια κριτική στην πολιτική των περασμένων δεκαετιών.
«Μια χώρα που δεν είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τα προγράμματα διοικητικής μεταρρύθμισης, φιλελευθεροποίησης της οικονομίας, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, της αλλαγής των δομών του εκπαιδευτικού συστήματος, πώς μπορεί μετά να θέλει να είναι μέλος ισότιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», αναρωτήθηκε.
Ο βουλευτής τόνισε ότι για τον ίδιο έχει πολύ μεγάλη σημασία το αν η χώρα μας επιμείνει σε μια κατεύθυνση «ώστε οι επόμενες γενιές να μην αισθάνονται ότι είναι οι τελευταίοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά να διεκδικούν πολύ υψηλότερες θέσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα αν οι μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται σε ένα σχέδιο μνημονίου, είτε στο πλαίσιο της νέας πιστωτικής γραμμής είτε σε οτιδήποτε, αυτό έχει πολύ μικρότερη σημασία μπροστά στον στόχο η Ελλάδα να γίνει ισοδύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι δεν αρκεί να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Πιστεύω ότι η πορεία της χώρας μας δεν εξαρτάται από το αν κάποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις συμφωνήθηκαν. Θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι να έχουμε άποψη για το τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα μας».
Επίσης, μίλησε για το άρθρο 16 και για το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αναφέροντας ότι δεν δύναται να καταλάβει για ποιον λόγο Ελλάδα αρνείται. «Η Ελλάδα με την Κούβα και τη Βόρεια Κορέα θεωρούν ότι με το να μην έχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια έχουν κάνει μια μεγάλη επιστημονική κατάκτηση», είπε, αναφέροντας τις χώρες που αρνούνται να ιδρύσουν ιδιωτικές πανεπιστημιακές σχολές.
«Προφανώς», είπε κλείνοντας, «υπάρχει η δυνατότητα στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης στον ελληνικό λαό.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου