PYLOS NEWS MESSINIA

Η θάλασσα «τρώει» σπίτια στο Πεταλίδι

Mε το φόβο να μη χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά, ζουν, όποτε ανταριάζει η θάλασσα με νοτιοδυτικούς και βορειοανατολικούς ανέμους, οι κάτοικοι της περιοχής «Άη Γιάννης» στο Πεταλίδι.
Και όχι αναίτια, καθώς η διάβρωση της ακτής έχει προχωρήσει σε ιδιαιτέρως ανησυχητικό σημείο, αφού «τρώει» σιγά σιγά και τα θεμέλια των σπιτιών, που μέχρι πριν από μια δεκαετία περίπου βρίσκονταν σε ικανή απόσταση από τη θάλασσα.
Ήδη από το 2006 οι κάτοικοι 17 οικιών στην περιοχή είχαν εκφράσει την ανησυχία τους προς το Δήμο Πεταλιδίου, συγκεντρώνοντας υπογραφές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα χρόνια πέρασαν και βλέποντας πως το πρόβλημα διογκώνεται, αποφάσισαν να ζητήσουν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Ζητούν πρόχειρο λιμενικό έργο
Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούλιο στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με τους κατοίκους να ζητούν την έκδοση απόφασης για την κατασκευή έργου προστασίας των ιδιοκτησιών τους, που έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας του κυματισμού της θάλασσας στην περιοχή από τη «Βρύση του Ψεύτη» έως το ύψος του σημερινού δημοτικού καταστήματος. Συγκεκριμένα, επιθυμούσαν να τους επιτραπεί η εκτέλεση ενός πρόχειρου λιμενικού έργου με την κατασκευή προβόλων, οι οποίοι θα μείωναν τον κυματισμό της θάλασσας και θα επέτρεπαν την κατασκευή παραλίας, που έχει υποχωρήσει, με σκοπό να σχηματιστεί αμμουδιά και να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημία στην παραλία και, κατά συνέπεια, στις περιουσίες τους.
Με το σχηματισμό προσάμμωσης οι πρόβολοι θα απομακρυνθούν, ενώ με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι θα δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, αφού για να ξεκινήσει μια κανονική διαδικασία και να ολοκληρωθεί, απαιτείται ικανό χρονικό διάστημα. Αν δε γίνει κάποιο έργο, οι ιδιοκτησίες τους θα εξαφανιστούν.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου