PYLOS NEWS MESSINIA

Πρόσκληση συμμετοχής της Πελοποννήσου στην έκθεση της Σαγκάης

Πρωτόκολλο συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του εκπροσώπου της Κυβέρνησης της Επαρχίας Μπαοσάν της Σαγκάης υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υψηλόβαθμης Κινεζικής αντιπροσωπείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.

Τα ιδιαίτερα πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία των δύο Περιφερειών και χωρών τόνισαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Βασίλειος Σιδέρης, Θεοφάνης Στεφανόπουλος και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Ιωάννης Κατσίρης και Χρίστος Αντωνόπουλος, «τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τα συστατικά μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με επίκεντρο ιδιαίτερα τη νεολαία και στόχο να αναπτυχθούν περαιτέρω συνεργασίες οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος».

Η κα Νικολάκου σημείωσε ιδιαίτερα την εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτέλεσμα της οποίας είναι να γίνεται αποδέκτης προτάσεων συνεργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε τη συμμετοχή της Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Πεκίνο και την επακόλουθη αύξηση των τουριστών από την Κίνα.

Ο κ. Σιδέρης από την πλευρά του αναφέρθηκε στο πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά, τομέας όπου υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης πολύπλευρης συνεργασίας, φορείς της οποίας μπορούν να αποτελέσουν οι νέοι των δύο περιφερειών.

Ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερους τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, ειδικά στον τομέα των ανθρωπίνων αξιών και επεσήμανε ότι είναι κρίσιμες οι οικονομικές συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν για την ανάκαμψη της χώρας.

Ο κ. Παπαφωτίου σημείωσε τη φιλοξενία των ανθρώπων της Πελοποννήσου, καθώς και την παράλληλη πορεία των δύο λαών για τη βελτίωση των ανθρωπίνων  αξιών και συνθηκών κοινωνικής αλληλεγγύης και αρμονίας.

Ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας κ. Du Songquan, Γενικός Διευθυντής της Κυβέρνησης της Επαρχίας Μπασοάν της Σαγκάης, χαρακτήρισε τα πολιτισμικά στοιχεία των δύο περιοχών την αφετηρία της συνεργασίας, η οποία μπορεί να επεκταθεί στον τουρισμό και την ευρύτερη οικονομική συνεργασία. Προσκάλεσε τέλος την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης τον Οκτώβριο του 2015 και παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας και διασύνδεσης των λιμανιών της Πελοποννήσου με τα αντίστοιχα στη Σαγκάη, ειδικά σε ότι αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας.    
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου