PYLOS NEWS MESSINIA

Λιγότερες οι προσλήψεις από ότι οι απολύσεις τον Οκτώβριο

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 138.408 προσλήψεις και 173.407 απολύσεις ενώ ο υψηλότερος αριθμός χαμένων θέσεων εργασίας κατά τον περασμένο μήνα (75.146) αφορά στην ηλικιακή ομάδα από 30- 44 ετών. 
Ακόμη, παρατηρείται αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Συγκεκριμένα οι προσλήψεις με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης ήταν 59.563, ενώ οι προσλήψεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ανήλθαν στις 78.845.
Τέλος, 6.393 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις ευέλικτων μορφών εργασίας.
Στη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου αποδίδει με δήλωσή του το αρνητικό πρόσημο του Οκτωβρίου ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και εκτιμά ότι «τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Οκτώβριο, συμβαδίζουν με τους αναμενόμενους εποχικούς παράγοντες (διαχρονικά αρνητικές ροές τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο), αλλά και με τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες».
Ο κ. Βρούτσης προσθέτει ότι αν και αρνητικό το αποτέλεσμα του Οκτωβρίου «ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών, συμβάλλοντας στη διατήρηση του θετικού ισοζυγίου για το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος του 2013 στις 130.703 νέες θέσεις εργασίας».
«Πρόκειται για μια εξέλιξη που οφείλεται στη σημαντική αύξηση των προσλήψεων κατά τον συγκεκριμένο μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, συνιστώντας, μεταξύ άλλων, απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα της συγκροτημένης προσπάθειας που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου