PYLOS NEWS MESSINIA

«Τίτλοι τέλους» για το Aρχαιολογικό Iνστιτούτο Σπουδών Πελοποννήσου

Κλείνει το αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών μαζί με τα αλλά πέντε αρχαιολογικά ινστιτούτα τα οποία είναι απλωμένα από την Θράκη και τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη. Τα Ινστιτούτα επιτελούσαν ένα πολύ σημαντικό ειδικό ρόλο καθώς παρείχαν επιστήμη, την οποία και κοινοποιούσαν στο ευρύ κοινό. Το σημαντικό τους έργο όπως όλα δείχνουν έφτασε στο τέλος του με τα πορίσματα να «παύουν» να δημοσιεύονται.
Δυστυχώς πέσαμε σε χαλεπούς καιρούς ανέφερε ο προϊστάμενος του ΑΙΠΣ Σωτήρης Ραπτόπουλος ελπίζοντας ότι ο σπόρος που έριξε το ινστιτούτο θα καρπίσει.
Το αρχαιολογικό ινστιτούτο είναι όμορη υπηρεσία της εφορίας αρχαιοτήτων Αρκαδίας και διαθέτει μια μεγάλη αρχαιολογική βιβλιοθήκη, βοηθά την έρευνα, παρέχοντας μεθόδους εργασίας στους επιστήμονες. Έφερε την αρχαιολογία πιο κοντά στον κόσμο.
Ο λόγος ο οποίος οδήγησε στο κλείσιμο της υπηρεσίας ίσως είναι πολιτικός τόνισε ο προϊστάμενος μη θέλοντας να επεκταθεί. Το προσωπικό που απασχολούνταν στην υπηρεσία του ινστιτούτου ευτυχώς θα τεθεί σε κάποιες άλλες θέσεις εργασίας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου