PYLOS NEWS MESSINIA

«Γιορτή Νερού» στον οικισμό Καφού της Τοπικής Κοινότητας Χράνων.

giorti nerouΓια δεύτερη χρονιά, οι κάτοικοι του οικισμού Καφού της Τοπικής Κοινότητας Χράνων γιόρτασαν την υδροδότηση του χωριού τους, έπειτα από σαράντα χρόνια έλλειψης νερού ύδρευσης.
Από το 1974 μέχρι και το 2013, ο οικισμός ο οποίος κατοικείται από ξένους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, στερούνταν το αυτονόητο αγαθό του νερού.
Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής και αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα, κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει το έργο και να φέρει επιτέλους το νερό στο οικισμό.
giorti nerou1Γι αυτό λοιπόν, διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ, μια γιορτή με τοπικά εδέσματα στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Σωτήρος.
Με την παρουσία τους τίμησαν τη γιορτή ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος  κ. Φύκιρης Νικόλαος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χράνων κ. Τριανταφυλλόπουλος Διονύσιος, ο αντιπρόεδρος κ. Αγγελόπουλος Νικόλαος, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Χράνων κα Κουράκλη Ελένη καθώς και η πρόεδρος επαγγελματιών Χράνων κα Τσίτουρα Κωνσταντίνα.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης στο σύντομο χαιρετισμό του ,ανέφερε χαρακτηριστικά: «είναι παράξενο να μιλάμε για γιορτή νερού, έχοντας συνηθίσει γιορτές κρασιού, λαδιού, πατάτας, κτλ. Όμως έχετε  δίκιο που καθιερώσατε τη γιορτή αυτή, διότι η εκδήλωση αυτή προέρχεται από την ανάγκη και τη λύση του προβλήματος που η σημερινή Δημοτική Αρχή έδωσε μετά από τόσα χρόνια . Χαίρομαι δε ιδιαίτερα που εγώ και οι συνεργάτες μου καταφέραμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε χρόνια την περιοχή.»
Ο Δήμαρχος επαίνεσε τους κατοίκους για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την περιοχή και τη δραστηριότητα που επιδεικνύουν , τονίζοντας πως και η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημά τους. Στα πλαίσια αυτά ανέφερε ότι απαιτείται η εκπόνηση μελέτης και η ένταξή της σε πρόγραμμα προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι υποδομές που απαιτούνται για να λειτουργεί υποδειγματικά ο οικισμός.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου