PYLOS NEWS MESSINIA

Υπάρχουν ήρωες στην εποχή μας;;;

emanouela aamer moulatsiotiΤης Εμμανουέλας Αάμερ Μουλατσιώτη*
Ήρωες. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ανήκουν αποκλειστικά στις σελίδες των βιβλίων και των comics. Άλλωστε όπως μας έχουν πείσει η ορθολογιστική ζωή μας δεν έχει χώρο για αυτά. Στην εποχή του υλισμού, του εγωισμού και της ματαιοδοξίας η ανιδιοτέλεια δεν έχει θέση. Και έτσι μοιραία οι ήρωες παραμερίζονται στο σκονισμένο ράφι της βιβλιοθήκης μας ή περιορίζονται στον κόσμο των κόμικς.
Ποιος όμως όταν διαβάζει ιστορία ή ακόμα και κόμικς δεν νοσταλγεί τις εποχές αυτές των ηρώων; Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να είχε τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο; Ποιος από όλους μας δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει την αδικία και να υπερασπιστεί τους αδύνατους; Αυτά όμως στον κόσμο μας δεν μπορεί να γίνουν. Αυτός ο κόσμος συντρίβει και ποδοπατά τους αιθεροβάμονες και τους αγαθούς. Ή μάλλον έτσι μας έμαθαν να πιστεύουμε.
Για να καταλάβουμε πόσο λάθος είναι αυτά που μας λένε αρκεί να σκεφτούμε τι κάνει έναν απλό άνθρωπο, ήρωα. Είναι η κάπα; Είναι η καταγωγή; Είναι τα χρήματα; Είναι οι δύναμη; Κι όμως δεν είναι τίποτα από όλα τα παραπάνω.
Ήρωας γίνεται κάποιος από τις επιλογές του και τον τρόπο που ζει. Δεν γίνεσαι ήρωας φορώντας στολή αλλά κάνοντας το σωστό, δεν γίνεσαι ήρωας επειδή έχεις καλή καταγωγή αλλά γιατί καθημερινά νικάς τον κακό σου εαυτό, δεν γίνεσαι ήρωας επειδή έχεις χρήματα αλλά επειδή κατέχεις την ικανότητα να δίνεις και να θυσιάζεσαι. Ήρωας δεν γίνεσαι όταν έχεις υλική ή μυϊκή δύναμη αλλά όταν έχεις σθένος ψυχής. Τι μας εμποδίζει λοιπόν όλους μας να γίνουμε ήρωες;
Μας εμποδίζει ο εγωισμός, ο φόβος της αποτυχίας. Μα πιο πολύ μας εμποδίζει η αλήθεια που δεν μας είπαν: Πως καθένας μας μπορεί να γίνει ήρωας φτάνει να παλέψει και να πιστέψει. Και η εποχή μας είναι η ώρα εμείς η νέα γενιά να αποδείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο, αλήθεια και τη φαντασία, πραγματικότητα. Για να δούμε έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε;;;;
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου