PYLOS NEWS MESSINIA

Ενημερωτική ημερίδα για το τοπικό σύμφωνο ποιότητας στη Μεθώνη

kafantaris70Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους επιχειρηματίες και τους παραγωγούς της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας του Δήμου Πύλου-Νέστορος αλλά και ενημέρωση για τη λειτουργία της προσπάθειας αυτής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο πνευματικό κέντρο Μεθώνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος και με συνδιοργανωτές τον εμπορικό σύλλογο Μεθώνης και την Πύλη Ποιότητας.
Στην ημερίδα, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με  τη δημιουργία, τους στόχους και τα μελλοντικά επιτεύγματα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, που αφορούν στην ανάδειξη των ντόπιων, ονομαστών και ποιοτικών προϊόντων, καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας είναι μια συλλογική προσπάθεια που στόχος της είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της ομορφιάς του τόπου μας των ανθρώπων, της παράδοσης, των εκλεκτών προϊόντων, της φιλοξενίας μας, και της βελτίωσης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μπορούν να συμμετέχουν και να εμπλακούν παραγωγοί τοπικών προϊόντων,  εργαστήρια τυποποίησης προϊόντων, επιχειρήσεις που αντικείμενο έχουν την εστίαση και τη διαμονή.
Οι σημερινές απαιτήσεις για μια επιτυχής οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας αποτελούν την αφορμή, ώστε οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες να συνεργαστούν και, στηρίζοντας τον πραγματικό πλούτο, που είναι τα τοπικά προϊόντα και η πολιτιστική κληρονομιά, να διαχειριστούν και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια εδώ και δύο περίπου χρόνια, επιδιώκοντας τη δημιουργία του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας. Ευελπιστούμε στην αξιοποίηση εκλεκτών προϊόντων που θα είναι δεμένα όλα με την ταυτότητα του τόπου. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού χρειάζεται να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι σε αυτή την πορεία ανάπτυξης.»
Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της ομάδας παραγωγών «ΝΗΛΕΑΣ», και εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης της Πύλης, του φορέα υλοποίησης του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, Γιώργος Κόκκινος, ανέφερε: «Το Τοπικό σύμφωνο ποιότητας αποσκοπεί στην ποιοτική αλλά και ποσοτική αύξηση των επισκεπτών στο δήμο μας, κάτι που θα αποφέρει οικονομικά οφέλη. Όλα αυτά απαιτούν μια συλλογική προσπάθεια διαχείρισης. Το ζήτημα του Τοπικού Σύμφωνου ποιότητας αποτελεί προσωπική έμπνευση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Καφαντάρη και προσωπικό στοίχημα δικό μας», υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση αυτή συναντά κάθε μέρα υποστήριξη από ενεργούς πολίτες.
Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεθώνης Παναγιώτης Πολίτης, τόνισε: «Χρειαζόμαστε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για να προχωρήσουμε. Να εμπλουτίσουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας με την τοπική μας παράδοση, έτσι ώστε να μη δίνουν την αίσθηση του ασήμαντου. Πρέπει να δείξουμε τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε τη γαστρονομική μας κουλτούρα.»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου