PYLOS NEWS MESSINIA

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κορώνης συνάντησαν τον Γιώργο Λαζαρίδη

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κορώνης συνάντησαν τον Γιώργο Λαζαρίδη
ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Μήνυμα ζωής και θάρρους πήραν οι μαθητές του Γυμνασίου Κορώνης την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Φέτος, το σύνθημα ήταν «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»…
Η διευθύντρια του Γυμνασίου Κορώνης, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελένη Γκλεγκλέ, προσκάλεσε στο σχολείο τον πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο Γιώργο Λαζαρίδη, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να συζητήσουν μαζί του και να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες της δύναμης και της θέλησης.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Πύλου - Νέστορος «ο Παραολυμπιονίκης στο τένις με αμαξίδιο απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών, ξεκινώντας από το ατύχημα που τον καθήλωσε στο αμαξίδιο και συνεχίζοντας στην απόφαση να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, μετατρέποντας έτσι το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή σε κινητήρια δύναμη, για ένα νέο ξεκίνημα γεμάτο αθλητικές διακρίσεις, σε πανελλήνιο μα και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι μαθητές του σχολείου έπαιξαν τένις με τον αθλητή, ενώ μερικοί από αυτούς κάθισαν και στο αμαξίδιο, κατανοώντας έτσι τη δυσκολία που υπάρχει στο να κινηθεί κάποιος με αυτό, πόσω μάλλον στο να αθληθεί.
Η κ. Γκλεγκλέ συγκινημένη από την επίσκεψη του αθλητή και προσωπικού της φίλου, κ. Λαζαρίδη τόνισε πως σημαντικό είναι να έχουμε στο νου μας ότι η κάθε δράση έχει ουσιαστικά αποτελέσματα μόνο όταν γίνεται βιωματικά, ενώ υπογράμμισε “το Γυμνάσιο Κορώνης θα συνεχίσει με μια σειρά δράσεων από τους μαθητές για τους μαθητές μα και για την κοινωνία, μιας και ένα σχολείο πρέπει πάντα να είναι ανοιχτό προς όλους”.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης συγκινημένος από τη συγκεκριμένη δράση δήλωσε: “Σε μια τέτοια εκδήλωση θεματικού χαρακτήρα, τα παιδιά μας αποκομίζουν σημαντικές έννοιες για το νόημα της αυτοεκτίμησης. Μαθαίνουν να σέβονται τους γύρω τους αλλά πάνω από όλα τον ίδιο τους τον εαυτό, δίνοντας έτσι αξία στην καθημερινότητα τους. Συγχαίρω όλους αυτούς που αγκαλιάζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και εύχομαι στους μαθητές κάθε μέρα να εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους και να πετυχαίνουν τους στόχους τους, όσο δύσκολοι και αν φαντάζουν αυτοί”»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου