PYLOS NEWS MESSINIA

Μήπως παραδώσαμε το... Βασιλίτσι και την Κορώνη;

Τα όσα καταγγέλει σε επιστολή της η Σοφία Αποστολοπούλου επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος είναι εξαιρετικά σοβαρά. Τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις ανά μισάωρο προφανώς (;..) για να περάσει μέσω της έλλειψης απαρτίας η απόφαση, έκανε το Δ.Σ. με σκοπό να εγκρίνει τη ΜΠΕ για το μεμονωμένο αγκυροβόλιο ιδιοκτησίας Καλτσίδη στο
Βασιλίτσι.
Υ.Γ1. Αλήθεια, κε Πετράκο τι έχετε να πείτε για αυτά που συμβαίνουν στο χωριό σας;
Υ.Γ.2.. Πάντως εκτιμούμε πως ο παραλληλισμός με το Costa Navarino είναι ατυχής, καθώς το Costa Navarino έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας όπως θα συμβάλλουν και στο μέλλον ανάλογες επενδύσεις και στις οποίες και να γίνει μια... παραχώρηση είναι για το καλό του τόπου, ενώ το άλλο είναι ένα ακόμη σπίτι αλλά... μεγάλο, το οποίο δεν συμβάλλει σε καμία ανάπτυξη του τόπου.

Αναλυτικά η δήλωση της κας Αποστολοπούλου για τα όσα εξελίχθηκαν έχει ως εξής:
Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 και ώρα 12 η Δημοτική Αρχή του κ. Καφαντάρη συγκάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση με ένα μόνο θέμα   το εξής :   Λήψη απόφασης σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου με τίτλο « Προστασία ακτής (επέκταση) από διάβρωση εντός της θάλασσας και σε απόσταση από την ακτή , δημιουργία μεμονωμένου αγκυροβολίου εντός της θάλασσας και τεχνιτών υφάλων στον πυθμένα της θάλασσας».
Λόγω έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την ίδια μέρα και ώρα 12.30 . Λόγω και πάλι έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση αναβλήθηκε και πάλι για την ίδια μέρα και ώρα 13.00, και με τη συμμετοχή του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα συζητήθηκε και δόθηκε η έγκριση στην εταιρεία JAROSITE LTD στο Βασιλίτσι Κορώνης να κατασκευάσει το μεμονωμένο αγκυροβόλιο, στη θέση Άγιος Νικόλαος Βασιλιτσίου Κορώνης. Δόθηκε δηλαδή, η έγκριση μετά από 3 συνεδριάσεις μέσα σε 1 ώρα!!! του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος σε συγκεκριμένο μεγαλοεπιχειρηματία – καπιταλιστή να δημιουργήσει ιδιωτικό αγκυροβόλιο ….
Κανένα θέμα από τα τόσα που απασχολούν τους κατοίκους δεν έχει   ποτέ συζητηθεί   με τη διαδικασία του κατεπείγοντος   στα 3,5 χρόνια της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόνο για τα θέματα που αφορούν την εταιρεία COSTA NAVARINO και   την εταιρεία IAROSITE LTD τα δίνουν όλα, γη και ύδωρ στη κυριολεξία.   Χρόνια ζητάνε αλιευτικό καταφύγιο οι ψαράδες στη Κορώνη. Χρόνια ζητάνε επίσης αλιευτικό καταφύγιο οι ψαράδες στη Μεθώνη. Κάθε χειμώνα καταστρέφεται ο παραλιακός δρόμος στη Μεθώνη.   Επίσης κάθε χειμώνα γίνονται μεγάλες καταστροφές στη Κορώνη. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο προστασίας δεν έχει γίνει. Πάρα πολλοί κάτοικοι σε όλα τα χωριά του Δήμου δεν έχουν ούτε δρόμο να πάνε στα σπίτια τους .
Για 5 μήνες καίγονταν τα σκουπίδια στη χωματερή του Δήμου, δηλητηριάστηκε όλη η περιοχή με ποιος ξέρει τι δηλητήρια. Όταν ζήτησα να συζητηθεί το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο δεν το δέχθηκε ούτε η πλειοψηφία ούτε η μειοψηφία. Αφήνουν το ζήτημα άλυτο για να παρουσιάσουν στο τέλος σα μοναδική λύση τη παράδοση της διαχείρησης των απορριμμάτων του στους επιχειρηματίες.
Δεν θέλω να απαριθμήσω όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα που υπάρχουν, θέλω όμως να θίξω τη διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει από το Δημ. Συμβούλιο μεταξύ αυτών που απασχολούν τους κατοίκους και αυτά που απασχολούν τις συγκεκριμένες εταιρείες και τους καπιταλιστές του τόπου μας.
Όλα αυτά βέβαια δεν θα τα κάνει καμιά Δημοτική Αρχή που στηρίζεται από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και υλοποιεί τις αντιλαϊκές εντολές αυτών των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι. Να διεκδικήσουμε υποδομές και δημοτικές υπηρεσίες για το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών και όχι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να παλέψουμε για μια κοινωνία όπου αφεντικό θα είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο – οι εργαζόμενοι και όχι μια χούφτα παράσιτα – καπιταλιστές.
                                                                       ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ                                                              ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου