PYLOS NEWS MESSINIA

Θ. Πετράκος: "Έκθετος και υπόλογος" ο Σαμαράς για τη μη αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

  • ΕΚΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κ. ΣΑΜΑΡΑ;

Εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, και είναι υπόλογος απέναντι στους πολίτες της Μεσσηνίας μετά τις απίστευτες δηλώσεις των Υπουργών της κυβέρνησή του, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Δ. Αβραμόπουλου. Η δήλωση ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι κορεσμένο!!! και για αυτό πρέπει να ανοίξει και άλλο το οποίο μάλιστα θα απέχει 35 λεπτά από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι προκλητική. Αν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, είναι κορεσμένο, τότε οφείλει να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρώτα από όλα ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαμαράς γιατί δεν έχει προχωρήσει μετά από 26 μήνες που βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας στην αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Οι υποσχέσεις και γραπτές απαντήσεις-δεσμεύσεις στις  του κ. Σαμαρά και των Υπουργών της κυβέρνησής του, στις επανειλημμένες παρεμβάσεις μου για αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, αποδείχτηκαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Συγκεκριμένα για να αποκαλυφθεί σε όλους τους Μεσσήνιους πολίτες το μέγεθος του εμπαιγμού, είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω στους κ. Σαμαρά, Χρυσοχοΐδη και Αβραμόπουλο ότι είχαν δώσει υποσχέσεις αλλά και γραπτές απαντήσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου της Καλαμάτας, όταν:

·         Στις 5 και 6/9/2012 είχα συναντηθεί με την τότε Διοικητή της ΥΠΑ κ. Φ. Παπαδημητροπούλου και τον Γ.Γ. Μεταφορών κ. Ν. Σταθόπουλο.
·         Επίσης στις 19/4/2013 συναντήθηκα πάλι με τον Γ.Γ. Μεταφορών κ. Ν. Σταθόπουλο.
·         Στις 30/4/2013 συναντήθηκα με τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό του ΓΕΑ κ. Τουρνά.
·         Επειδή, παρά τις υποσχέσεις τίποτα δεν προχωρούσε, κατέθεσα γραπτή ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Άμυνας στις 25/11/2013.  
·         Στη συνέχεια στις 19/12/2013 έθεσα το θέμα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και ζήτησα απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη.
·         Επανήλθα στις 17/1/2014 καταθέτοντας ως αναφορά την απόφαση 599/30-12-2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Σε όλες αυτές τις συναντήσεις και Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχω ζητήσει:
·         Την άμεση έγκριση του κονδυλίου των 2 εκ. ευρώ για την δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Καλαμάτας (επέκταση ανατολικά του κτιρίου του αεροσταθμού και βελτίωση των εγκαταστάσεων).
·         Την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο του αεροδρομίου.
·         Τη δημοπράτηση των έργων «Αναβάθμιση Διαδρόμου και Τροχοδρόμου, Εκσυγχρονισμός Ηλεκτρικού Δικτύου Φωτεινής Σήμανσης και Κατασκευή Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου (ΠΕΑ) και Υποστηρικτικού Κτιρίου κοινής χρήσης ΥΠΑ-Π.Α.» με βάση μελέτη και το τεχνικό δελτίο του έργου που έχει εκπόνησε το ΓΕΑ ύψους 35.870.650 ευρώ.

·         Την έγκριση του κονδυλίων για την απαλλοτρίωση των 40 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης των αεροσκαφών.
·         Την υπογραφή από το ΓΕΑ παραχώρησης 100 στρεμμάτων για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος μόνιμης στάθμευσης αεροσκαφών. 

Γιατί λοιπόν κ. Σαμαρά δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα από τα παραπάνω μέχρι σήμερα, παρά τις υποσχέσεις και γραπτές απαντήσεις στις ερωτήσεις γραπτές και προφορικές που έχω καταθέσει τα δύο αυτά χρόνια ώστε να αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και συνεπώς να μην είναι κορεσμένο όπως είπε με την απίστευτη δήλωσή του  ο κ. Χρυσοχοΐδης;

Επίσης αφού λεφτά υπάρχουν κ. Σαμαρά γιατί έκλεισε ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο και δεν επαναλειτουργεί άμεσα ο προαστιακός της Μεσσηνία και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου συνολικά. Γιατί δεν προχωράνε τα αναγκαία οδικά έργα  του περιφερειακού της Καλαμάτας, το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το Ριζόμυλος - Κορώνη και το Ρωμανού – Γαργαλιάνοι.

Οι πολίτες της Μεσσηνίας έχουν αντιλήφθη ότι ο κ. Σαμαράς μόνο για «μικρορουσφέτια» είναι ικανός και να «τονώνει» τους μεγαλοϊδεατισμούς του κ. Τατούλη και όχι για έργα που θα συμβάλλουν σε έργα ανάπτυξης της Μεσσηνίας. Για αυτό πολύ σύντομα θα υποστεί ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνησή του την δίκαια εκλογική συντριβή.

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου