PYLOS NEWS MESSINIA

«Η χρήση του αιγιαλού είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται ανεμπόδιστα σε όλους τους πολίτες»

bakalopoulos4«Η Κτη­μα­τι­κή Υ­πη­ρε­σί­α του Δη­μο­σί­ου, ο Δή­μος, το Λι­με­ναρ­χεί­ο θα πρέ­πει να σέ­βον­ται το δι­καί­ω­μα των πο­λι­τών να χρη­σι­μο­ποι­ούν ε­λεύ­θε­ρα τις πα­ρα­λί­ες και οι ε­παγ­γελ­μα­τί­ες να μην α­να­πτύσ­σουν τη δρα­στη­ρι­ό­τη­τα τους σ’ αυ­τές, πέ­ρα α­πό τα ό­ρια που υ­πάρ­χουν και κα­θο­ρί­ζον­ται α­πό τους νό­μους.» Το­νί­ζει σε δή­λω­σή του το μέ­λος της ΚΕ της ΔΗ­ΜΑΡ­Μπάμ­πης Βα­κα­λό­που­λος.
Συγ­κε­κρι­μέ­να, ο κ. Βα­κα­λό­που­λος με α­φορ­μή την α­νά­πτυ­ξη ε­πι­χει­ρή­σε­ων στον αι­για­λό αλ­λά και με την πρό­σφα­τη εγ­κα­τά­στα­ση θα­λάσ­σι­ων πάρ­κου στην πα­ρα­λί­α της Κα­λα­μά­τας ε­πι­ση­μαί­νει:
“Ο­δεύ­ου­με προς την «καρ­διά» του κα­λο­και­ριού και ο κό­σμος στις πα­ρα­λί­ες αυ­ξά­νε­ται. Το ί­διο και η πε­λα­τεί­α στα δε­κά­δες b­e­a­ch b­ar, τα ο­ποί­α πε­ρι­μέ­νουν να βγά­λουν τα έ­ξο­δα λει­τουρ­γί­ας τους. Σε κά­ποι­ες πε­ρι­πτώ­σεις, ό­μως, οι ι­δι­ο­κτή­τες τους υ­περ­βαί­νουν τους ό­ρους της συμ­φω­νί­ας που υ­πέ­γρα­ψαν με τους Δή­μους, για την πα­ρα­χώ­ρη­ση της χρή­σης του αι­για­λού και της πα­ρα­λί­ας, δη­μι­ουρ­γών­τας πρό­βλη­μα στην πρό­σβα­ση και στη χρή­ση των α­κτών α­πό τους λου­ό­με­νους. Η χρή­ση του αι­για­λού, ό­πως και του δά­σους, εί­ναι κοι­νω­νι­κό α­γα­θό και πρέ­πει να πα­ρέ­χε­ται α­νεμ­πό­δι­στα σε ό­λους τους πο­λί­τες. Σύμ­φω­να με τον σχε­τι­κό νό­μο: «Ο αι­για­λός, η πα­ρα­λί­α, η ό­χθη και η πα­ρό­χθια ζώ­νη, εί­ναι πράγ­μα­τα κοι­νό­χρη­στα και α­νή­κουν κα­τά κυ­ρι­ό­τη­τα στο Δη­μό­σιο, το ο­ποί­ο τα προ­στα­τεύ­ει και τα δι­α­χει­ρί­ζε­ται». Η Κτη­μα­τι­κή Υ­πη­ρε­σί­α του Δη­μο­σί­ου, ο Δή­μος, το Λι­με­ναρ­χεί­ο θα πρέ­πει να σέ­βον­ται το ΔΙ­ΚΑΙ­Ω­ΜΑ των πο­λι­τών να χρη­σι­μο­ποι­ούν Ε­ΛΕΥ­ΘΕ­ΡΑ τις πα­ρα­λί­ες και οι ε­παγ­γελ­μα­τί­ες να μην α­να­πτύσ­σουν τη δρα­στη­ρι­ό­τη­τα τους σ’ αυ­τές, πέ­ρα α­πό τα ό­ρια που υ­πάρ­χουν και κα­θο­ρί­ζον­ται α­πό τους νό­μους.
Ο­ΧΙ ό­λα στο βω­μό του κέρ­δους.­.­.­.­.­.­.­.­..μην τα βλέ­πε­τε ό­λα σαν αριθμούς και ειδικά σήμερα που βιώνουμε σαν χώρα την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας μας.”
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου