PYLOS NEWS MESSINIA

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αξιολόγηση υπαλλήλων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για τη συνεδρίαση του Πε.Συ., όπου συζητήθηκε και η αξιολόγηση των υπαλλήλων, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση με το «βούρδουλα» και τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο στοχεύει να δυναμώσει η τάση υποχώρησης, συμβιβασμού και χειραγώγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους Δημοσίους Υπαλλήλους και το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Μπροστά στο στόχο τους να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων τσακίζουν ζωές και δικαιώματα.
Όλα αυτά τα μέτρα, όλες αυτές οι αναδιαρθρώσεις παίρνονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, είτε έχουν είτε δεν έχουν Μνημόνια και Τρόικα, είτε βρίσκονται σε φάση κρίσης, είτε σε φάση ανάπτυξης. Τα μέτρα αυτά δεν οφείλονται στο χρέος και δεν απορρέουν από τα Μνημόνια. Είναι μέτρα προαποφασισμένα, ώστε να ενισχύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα σεντούκια τους.
Στη -9-7-2014 συνεδρίαση του ΠΕΣΥ από κοινού οι δυνάμεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων, καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης,υπερθεματίζοντας για την αξιολόγηση και τις ποσοστώσεις σαν υποχρέωση όσων δυνάμεων έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όπως με στόμφο δήλωσε ο κ Τατούλης.
Η Λαϊκή συσπείρωση έβαλε για ψηφοφορία την πιο κάτω πρόταση, που είναι η μόνη φιλεργατική θέση για τους δημόσιους υπαλλήλους και το λαό.    
«Το ΠεΣυ Πελοποννήσου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο 4250 / 14, δηλώνει ότι θα περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του και αποφασίζει:
- Καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ και την πολιτική της κυβέρνησης που προωθούν νόμους που σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

- Τη μη εφαρμογή του νόμου 4250 / 14, ώστε να μην εκδοθούν αποφάσεις για τον επιμερισμό των ποσοστών. Με 9 έως 10 βαθμολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με 7 έως 8 βαθμολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων. Με 1 έως 6 βαθμολογείται το 15% των υπαλλήλων.

- Το ΠεΣυ Πελοποννήσου καταδικάζει την προωθούμενη αξιολόγηση, την πολιτική των απολύσεων και τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και το λαό για την κατάργηση του νόμου.

- Οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε 'αξιολογήσεις' που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, να μη συμπράξουν στην ανθρωποφαγία και τον αλληλοσπαραγμό που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.
- Εξασφάλιση μόνιμης - σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους χωρίς καμία εξαίρεση για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου