PYLOS NEWS MESSINIA

Θ. Πετράκος για τα νέα τιμολόγια του ΟΣΔΕ: «Η «μείωση» αυτή, αποτελεί ξεκάθαρη κοροϊδία για τους αγρότες»

energopoiisi dikaiomatonΈν­το­νη κρι­τι­κή ά­σκη­σε στην κυ­βέρ­νη­ση ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος με α­φορ­μή τη μεί­ω­ση των τι­μο­λο­γί­ων του ΟΣ­ΔΕ που α­να­κοί­νω­σε το ΥΠ.Α.Α.Τ.Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Πε­τρά­κος στην δή­λω­σή του το­νί­ζει ό­τι: «Η «μεί­ω­ση» αυ­τή, α­πο­τε­λεί ξε­κά­θα­ρη κο­ρο­ϊ­δί­α για τους α­γρό­τες που υ­πο­χρε­ώ­θη­καν να υ­πο­στούν τε­ρά­στια έ­ξο­δα για κά­τι που ό­φει­λε το κρά­τος να τους πα­ρέ­χει δω­ρε­άν, ε­νώ δεν α­πο­τε­λεί τί­πο­τε άλ­λο α­πό μια α­ό­ρι­στη υ­πό­σχε­ση για την ε­πό­με­νη χρο­νιά, α­φού δεν έ­χει καν, α­να­δρο­μι­κή ι­σχύ.
Ε­πι­πλέ­ον, οι μει­ώ­σεις που α­να­κοι­νώ­θη­καν, ε­ξα­κο­λου­θούν να α­πέ­χουν πο­λύ α­πό τις τι­μές που ε­πι­βάλ­λον­ται – ό­ταν ε­πι­βάλ­λον­ται – σε άλ­λες χώ­ρες, α­φού για πα­ρά­δειγ­μα το αν­τί­στοι­χο τί­μη­μα στην Ι­τα­λί­α εί­ναι μό­λις 7 ευ­ρώ.»
Α­κο­λου­θεί η δή­λω­ση του κ. Πε­τρά­κου:
«Η κυ­βέρ­νη­ση, μπρο­στά στη γε­νι­κή κα­τα­κραυ­γή και την α­γα­νά­κτη­ση που έ­χει προ­κα­λέ­σει η τε­ρά­στια οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­βά­ρυν­ση που ε­πι­βλή­θη­κε στους α­γρό­τες για την ε­νερ­γο­ποί­η­ση των δι­και­ω­μά­των ε­νί­σχυ­σης, α­να­κοί­νω­σε, με ξε­κά­θα­ρα ε­πι­κοι­νω­νια­κό τρό­πο, τη μεί­ω­ση των τι­μο­λο­γί­ων.
Η «μεί­ω­ση» αυ­τή ό­μως, α­πο­τε­λεί ξε­κά­θα­ρη κο­ρο­ϊ­δί­α για τους α­γρό­τες που υ­πο­χρε­ώ­θη­καν να υ­πο­στούν τε­ρά­στια έ­ξο­δα για κά­τι που ό­φει­λε το κρά­τος να τους πα­ρέ­χει δω­ρε­άν, ε­νώ δεν α­πο­τε­λεί τί­πο­τε άλ­λο α­πό μια α­ό­ρι­στη υ­πό­σχε­ση για την ε­πό­με­νη χρο­νιά, α­φού δεν έ­χει καν, α­να­δρο­μι­κή ι­σχύ.
Ε­πι­πλέ­ον, οι μει­ώ­σεις που α­να­κοι­νώ­θη­καν, ε­ξα­κο­λου­θούν να α­πέ­χουν πο­λύ α­πό τις τι­μές που ε­πι­βάλ­λον­ται – ό­ταν ε­πι­βάλ­λον­ται – σε άλ­λες χώ­ρες, α­φού για πα­ρά­δειγ­μα το αν­τί­στοι­χο τί­μη­μα στην Ι­τα­λί­α εί­ναι μό­λις 7 ευ­ρώ.
Εί­ναι ε­πί­σης «στά­χτη στα μά­τια», κα­θώς η πα­ρα­χώ­ρη­ση στη G­A­IA Ε­ΠΙ­ΧΕΙ­ΡΕΙΝ και ου­σι­α­στι­κά στην Τρά­πε­ζα Πει­ραι­ώς του δι­και­ώ­μα­τος να υ­πο­χρε­ώ­νει κά­θε πα­ρα­γω­γό να τις «ε­ξου­σι­ο­δο­τεί και να α­να­γνω­ρί­ζει ό­λες τις πρά­ξεις των α­νω­τέ­ρω φο­ρέ­ων ως νό­μι­μες, έγ­κυ­ρες, ι­σχυ­ρές και α­πρό­σβλη­τες και ως να έ­γι­ναν α­πό τον ί­διο», πα­ρα­μέ­νει έ­να τε­ρά­στιο θέ­μα.
Ως ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ πι­στεύ­ου­με και θα το κά­νου­με πρά­ξη ως κυ­βέρ­νη­ση, ό­τι η λει­τουρ­γί­α του ΟΣ­ΔΕ, ως βα­σι­κού ερ­γα­λεί­ου ά­σκη­σης α­γρο­τι­κής πο­λι­τι­κής, πρέ­πει να δι­έ­πε­ται α­πό πλή­ρη δι­α­φά­νεια, να α­νή­κει στο δη­μό­σιο και να εί­ναι δω­ρε­άν για τους α­γρό­τες».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου