PYLOS NEWS MESSINIA

Ερώτηση Πετράκου για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του λιμανιού της Κορώνης

koroni1Ε­ρώ­τη­ση κα­τέ­θε­σε ο βου­λευ­τής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος προς τους Υ­πουρ­γούς Ε­σω­τε­ρι­κών, Οι­κο­νο­μι­κών και Α­νά­πτυ­ξης & Αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τας, για την με­γά­λη κα­θυ­στέ­ρη­ση στην έγ­κρι­ση των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων α­πό την Α­πο­κεν­τρω­μέ­νη Δι­οί­κη­ση για την ο­λο­κλή­ρω­ση του έρ­γου προ­στα­σί­ας του λι­μα­νιού της Κο­ρώ­νης.
Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Πε­τρά­κος α­να­φέ­ρει στην ε­ρώ­τη­σή του:«Τον Δε­κέμ­βριο του 2008 στο λι­μά­νι της Κο­ρώ­νης έ­γι­ναν με­γά­λες ζη­μι­ές α­πό την θα­λασ­σο­τα­ρα­χή. Τα έρ­γο α­πο­κα­τά­στα­σης των ζη­μι­ών, που έ­γι­νε το 2009, χα­ρα­κτη­ρί­στη­κε ως ε­πεί­γον και πή­ρε α­παλ­λα­γή πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων. Για να προ­χω­ρή­σει ό­μως το έρ­γο της β’ φά­σης για την προ­στα­σί­α του λι­μα­νιού της Κο­ρώ­νης, εί­ναι α­πα­ραί­τη­τη η νο­μι­μο­ποί­η­ση των εγ­κα­τα­στά­σε­ων που α­να­κα­τα­σκευ­ά­στη­καν. Η νο­μι­μο­ποί­η­ση των εγ­κα­τα­στά­σε­ων α­παι­τεί την έγ­κρι­ση των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων του ε­κτε­λε­σμέ­νου έρ­γου α­πο­κα­τά­στα­σης.
Η έγ­κρι­ση των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων γί­νε­ται α­πό ε­πι­τρο­πή της Α­πο­κεν­τρω­μέ­νης Δι­οί­κη­σης, η ο­ποί­α συ­νε­δριά­ζει με­τά α­πό εν­το­λή του Γ.Γ. Α­πο­κεν­τρω­μέ­νης Δι­οί­κη­σης. Η ε­πι­τρο­πή αυ­τή δεν έ­χει συ­νε­δριά­σει α­κό­μα και εί­ναι ά­γνω­στο πό­τε αυ­τό θα γί­νει.Ε­πι­πλέ­ον ε­ρω­τη­μα­τι­κά υ­πάρ­χουν για τη χρη­μα­το­δό­τη­ση του έρ­γου. Το 2011 η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου εί­χε α­να­κοι­νώ­σει ό­τι υ­πάρ­χει το πο­σό του 1,5 εκ. ευ­ρώ για την ε­κτέ­λε­ση του έρ­γου α­πό τις δη­μό­σι­ες ε­πεν­δύ­σεις. Το πρό­γραμ­μα δη­μο­σί­ων ε­πεν­δύ­σε­ων ό­μως έ­χει πε­ρι­κο­πεί δρα­μα­τι­κά και εύ­λο­γα γεν­νι­ούν­ται ε­ρω­τή­μα­τα για την χρη­μα­το­δό­τη­ση του έρ­γου.
Ε­ρω­τών­ται οι αρ­μό­διοι υ­πουρ­γοί:
Πό­τε θα συ­νε­δριά­σει η αρ­μό­δια ε­πι­τρο­πή της Α­πο­κεν­τρω­μέ­νης Δι­οί­κη­σης Δυ­τι­κής Ελ­λά­δας, ώ­στε να εγ­κρι­θούν οι πε­ρι­βαλ­λον­τι­κοί ό­ροι των έρ­γων α­να­κα­τα­σκευ­ής του λι­μα­νιού της Κο­ρώ­νης για να προ­χω­ρή­σει η β’ φά­ση του έρ­γου προ­στα­σί­ας του λι­μα­νιού της Κο­ρώ­νης;
Υ­πάρ­χουν τα α­πα­ραί­τη­τα πο­σά, τα ο­ποί­α έ­χει α­να­κοι­νώ­σει α­πό το 2011 η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου ό­τι εί­ναι δι­α­θέ­σι­μα α­πό το ΠΔΕ, για την πραγ­μα­το­ποί­η­ση του έρ­γου;»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου