PYLOS NEWS MESSINIA

Η Φοινικούντα τίμησε την Παναγία Τριχερούσα

Η Φοινικούντα τίμησε την Παναγία Τριχερούσα (φωτογραφίες)

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών τίμησε η Φοινικούντα την πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης  Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, του Θεοφ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και του επιχώριου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος  στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στους πλημμυρισμένους από κόσμο δρόμους της Φοινικούντας.
Την εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στο τέλος της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε τη σημασία που έχει το πρόσωπο της Παναγίας στη ζωή κάθε πιστού και ευχαρίστησε, για την παρουσία τους στον εορτασμό, τους Αρχιερείς. Δώρισε, επίσης, ένα αντίγραφο της εικόνος της Παναγίας στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ι. Λαμπρόπουλο, με την ευχή να του χαρίζει υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο του.
Τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ι. Αργυράκης, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/ekklisia/item/41166-foinikounta-trixerousa
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου