PYLOS NEWS MESSINIA

Ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού στη Μεσσηνία από 2 νέες εξειδικευμένες εταιρίες

Η Explore Messinia και η Pixida προσφέρουν σχεδιασμένα τουριστικά πακέτα στους επισκέπτες του νομού
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Μέχρι πρότινος η παροχή ενός διαφορετικού πακέτου υπηρεσιών για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας, κυρίως ξένους, ήταν υποτυπώδης. Εκείνο που μπορούσαμε να τους εγγυηθούμε με σιγουριά ήταν ήλιος και θάλασσα. Η ηρεμία παραμένει μια σχετική έννοια ακόμη, ανάλογα με την περιοχή που έχει διαλέξει κανείς να κάνει διακοπές.
Το τελευταίο διάστημα δύο μεσσηνιακές εταιρείες, από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινό στόχο, προσφέρουν στους επισκέπτες ποιοτικές υπηρεσίες με διαφορετική φιλοσοφία. Πρόκειται για τις Explore Messinia και Pixida.
Η εταιρεία Explore Messinia δραστηριοποιείται στο Νομό Μεσσηνίας και παρέχει υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού με εξειδίκευση στις οργανωμένες περιηγήσεις, αναψυχής, ξενάγησης και ψυχαγωγίας, σε τοποθεσίες υψηλού φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εταιρεία η οποία ειδικεύεται σε οργανωμένες περιηγήσεις με καγιάκ θαλάσσης (Sea Kayaking), σε πεζοπορικές εξορμήσεις με συνοδό (Hiking Tours) και σε ποτάμιες δραστηριότητες (River Activities), όπως παραποτάμια πεζοπορία - River Trekking και κατάβαση ποταμού με φουσκωτές βάρκες – Rafting με συνοδεία οδηγού-συνοδού.
Κάθε περιήγηση γίνεται σε περιοχές υψηλού φυσικού κάλλους και αποσκοπεί στην απόλαυση και εκτίμηση του φυσικού περιβάλλοντος και των πολιτισμικών στοιχείων του παρελθόντος και του παρόντος.
Αποστολή της Explore Messinia είναι να αναδείξει τις ομορφιές του παράκτιου και χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Μεσσηνίας, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη διατήρηση και προστασία του.
Στόχος της είναι να προσφέρει υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού σε όσους με κίνητρο την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον αναζητούν περιπέτεια και δράση, αλλά και σε εκείνους που αναζητούν απλά την ευεργετική επαφή με τη φύση. Η φιλοσοφία της είναι συνυφασμένη με τις βασικές αρχές του οικοτουρισμού και λειτουργεί στο πλαίσιο των παρακάτω κατευθυντήριων γραμμών:  υποστηρίζει και συνεισφέρει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, δημιουργεί περιβαλλοντική γνώση και ευαισθητοποιεί τους επισκέπτες σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιδράσεις πάνω στο φυσικό περιβάλλον, συνεισφέρει στην εκπαίδευση και γνωριμία του επισκέπτη με την τοπική κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα και τις λοιπές τοπικές συνήθειες.
«Ψυχή» της εταιρείας είναι η Κατερίνα και ο Γιώργος Κονταργύρης μαζί με τον Τρύφωνα Δούβρη. Κινητήριος δύναμη για να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους η αγάπη τους για τη φύση και η συμμετοχή τους για χρόνια σε διάφορους ανάλογους συλλόγους και δραστηριότητες. Για όποιον θέλει να τους βρει, μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 6971897640 ή να μπει στην ιστοσελίδα www.exploremessinia.com.
H εταιρεία Pixida είναι μια ιδέα της Αριστοτέλιας Νικολάου. Όπως δήλωσε στο «Θάρρος», «μέχρι πρότινος ζούσα στην Ιταλία και λόγω υποχρεώσεων αναγκαζόμασταν να κάνουμε πολλά ταξίδια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Πέρα από το γεγονός ότι αντιδρούσα κάθε φορά που σε κάποιο ξένο τηλεοπτικό κανάλι δυσφημούσαν τη χώρα μας λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, στενοχωριόμουν όταν άκουγα και άσχημες κριτικές για τη Μεσσηνία. Οι περισσότεροι που συναναστρεφόμασταν μιλούσαν για υπέροχους και φιλικούς ανθρώπους, αλλά κακή παροχή υπηρεσιών από ξενοδοχεία και καταστήματα αναψυχής. Όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα με το σύζυγό μου, αποφάσισα να κάνω κάτι για να αλλάξω την παραπάνω εικόνα. Έτσι προέκυψε το Pixida. Μέσα από τρία πακέτα προτείνουμε στον επισκέπτη να ανακαλύψει μέρη όπως είναι η Αρχαία Ολυμπία, ο παλιός νερόμυλος της Κυπαρισσίας, η Αρχαία Μεσσήνη, προτείνουμε μάθημα γευσιγνωσίας ελαιολάδου από την πιστοποιημένη Ομάδα του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αλλά και ταξίδι στο Μυστρά, καθώς και στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη. Μάλιστα, ανοίγοντας το πρόγραμμά μας συνεργαζόμαστε και με τον κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, ο οποίος με το πανέμορφο σκάφος του διοργανώνει θαλάσσιες εκδρομές στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Μότο μας είναι το προϊόν που προσφέρουμε να είναι απόλυτα ποιοτικό και σε τιμές λογικές. Αν η περιοχή μας θέλει να επεκτείνει περαιτέρω τον αριθμό επισκεπτών της, θα πρέπει να διαγράψει τη λέξη προχειρότητα. Διαφορετικά, θα αυτοκτονήσουμε».  
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου