PYLOS NEWS MESSINIA

Φόρος ακινήτων 2014! Τι φορολογείται ποιοι θα πληρώσουν

Φόρος ακινήτων 2014! Τι φορολογείται ποιοι θα πληρώσουν
Tον λογαριασμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα αρχίσουν να πληρώνουν το καλοκαίρι περίπου 5 εκατ. νοικοκυριά. Βάση για τον υπολογισμό του νέου φόρου στα ακίνητα θα αποτελέσουν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο έντυπο Ε9. Όσοι είχαν μεταβολές στην
περιουσιακή τους κατάσταση το 2013 ή όσοι έχουν αδήλωτους «τακτοποιημένους» αυθαίρετους χώρους ή κτίσματα που απαλλάσσονται του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Ε9 μέχρι τις 30 Μαΐου 2014.
Ο νέος φόρος φέρνει μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους που κατέχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας χαμηλότερης των 300.000 ευρώ, αποτελούμενη από ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες οι οποίες έχουν καλύψει πλήρως τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους.
Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, οι "τακτοποιημένοι" αυθαίρετοι χώροι, τα πατάρια ακόμη και τα πλατύσκαλα.Η εκκαθάριση του νέου φόρου θα γίνει τον Ιούνιο, ενώ η πληρωμή του θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Ιουλίου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου