PYLOS NEWS MESSINIA

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές

2011121601278_146253342_type12128Με τη στή­ρι­ξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλ­λά και της Δη­μο­κρα­τι­κής Α­ρι­στε­ράς, υ­περ­ψη­φί­στη­κε κα­τά πλει­ο­ψη­φί­α στην Ο­λο­μέ­λεια της Βου­λής το νο­μο­σχέ­διο του υ­πουρ­γεί­ου Ε­σω­τε­ρι­κών που ρυθ­μί­ζει θέ­μα­τα των Ευ­ρω­ε­κλο­γών. Το με­ση­μέ­ρι της Πέμ­πτης θα δι­ε­ξα­χθεί η ο­νο­μα­στι­κή ψη­φο­φο­ρί­α που εί­χε ζη­τή­σει ο ΣΥΡΙΖΑ, ε­πί της υ­πουρ­γι­κής τρο­πο­λο­γί­ας η ο­ποί­α α­παλ­λάσ­σει α­πό ποι­νι­κές ευ­θύ­νες, τα μέ­λη του ΔΣ του Ορ­γα­νι­σμού Α­πα­σχό­λη­σης Ε­λεύ­θε­ρων Ε­παγ­γελ­μα­τι­ών.
Στην τρο­πο­λο­γί­α αν­τέ­δρα­σαν και τα άλ­λα κόμ­μα­τα της αν­τι­πο­λί­τευ­σης, ε­νώ κα­τη­γό­ρη­σαν την κυ­βέρ­νη­ση ό­τι ε­ξα­κο­λου­θεί να κα­τα­θέ­τει ά­σχε­τες δι­α­τά­ξεις σε νο­μο­σχέ­δια, κα­ταρ­γών­τας τον ου­σι­α­στι­κό δι­ά­λο­γο στη Βου­λή.
Η κρι­τι­κή έ­χει να κά­νει κα­τά κύ­ριο λό­γο με τις δι­α­τά­ξεις που α­φο­ρούν τη δυ­να­τό­τη­τα δη­μο­σι­ο­ποί­η­σης δη­μο­σκο­πή­σε­ων μέ­χρι δύ­ο μέ­ρες πριν τη δι­ε­ξα­γω­γή των ε­κλο­γών, τον τρό­πο χρη­μα­το­δό­τη­σης των κομ­μά­των, αλ­λά και το α­συμ­βί­βα­στο βου­λευ­τών οι ο­ποί­οι υ­πο­χρε­ώ­νον­ται να πα­ραι­τη­θούν α­πό το βου­λευ­τι­κό α­ξί­ω­μα, σε πε­ρί­πτω­ση που θέ­τουν υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τα στις Ευ­ρω­ε­κλο­γές.
Ση­μει­ώ­νε­ται ό­τι βελ­τι­ω­τι­κές αλ­λα­γές ε­πί του νο­μο­σχε­δί­ου ζή­τη­σαν ό­χι μό­νο βου­λευ­τές της αν­τι­πο­λί­τευ­σης, αλ­λά και α­πό την συγ­κυ­βέρ­νη­ση, ει­δι­κό­τε­ρα για τις ρυθ­μί­σεις που προ­βλέ­πουν κω­λύ­μα­τα και για τους δη­μο­σί­ους υ­παλ­λή­λους, αλ­λά και για την χρη­μα­το­δό­τη­ση των κομ­μά­των. Ο α­να­πλη­ρω­τής υ­πουρ­γός Ε­σω­τε­ρι­κών Λε­ω­νί­δας Γρη­γο­ρά­κος, έ­κα­νε λό­γο για έ­να κα­λό νο­μο­σχέ­διο που αν­τα­πο­κρί­νε­ται στις ση­με­ρι­νές α­νάγ­κες των πο­λι­τών. Πα­ράλ­λη­λα, συμ­φώ­νη­σε με την ά­πο­ψη που υ­πο­στη­ρί­χθη­κε α­πό ό­λες σχε­δόν τις πτέ­ρυ­γες της Βου­λής, για την α­νάγ­κη να ε­πι­λε­χθούν με πο­λι­τι­κά κρι­τή­ρια, οι κα­λύ­τε­ροι υ­πο­ψή­φιοι των κομ­μά­των κα­θώς ό­πως το­νί­στη­κε, οι Ευ­ρω­βου­λευ­τές θα έ­χουν να αν­τι­με­τω­πί­σουν ση­μαν­τι­κές μά­χες για τη χώ­ρα, οι ο­ποί­ες πρέ­πει να κερ­δη­θούν.
Α­πό την πλευ­ρά του, ο ει­ση­γη­τής του ΣΥΡΙΖΑ Στά­θης Πα­να­γού­λης, έ­κα­νε λό­γο για «έ­να και­νούρ­γιο ε­κλο­γι­κό νό­μο για τις ευ­ρω­ε­κλο­γές».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου