PYLOS NEWS MESSINIA

Ραμοβούνι: Τατούλη κατάντησες τον Κολοκοτρώνη να αγναντεύει τα σκουπίδια...

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, αλλά και περιορισμένης έκτασης διαμαρτυρίες κατά Τατούλη για το σκουπιδοεργοστάσιο Καλλιρρόης,  την Κυριακή το μεσημέρι (6/4/2014), παρά τις ανοιξιάτικες μεταπτώσεις του καιρού,  οι εορτασμοί  για την ιστορική επέτειο σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης (3-4-1770) του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παρουσία  του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κουΠ. Τατούλη, του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, του Βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Λαμπρόπουλου, του Πολιτευτή Μεσσηνίας  Μίλτου Χρυσομάλλη, του Αντιπεριφερειάρχη  Μεσσηνίας Γ. Αργυράκη, της θεματικής αντιπεριφερειάρχου Πελοπονήσου Ντ.  Νικολάκου, του τ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά, του Δημάρχου Οιχαλίας Φ. Μπάμη, Αντιδημάρχων  και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, και πολλών υποψηφίων  στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας,  πολλών επισήμων, πλήθους κόσμου μαθητών και μελών πολιτιστικών συλλόγων.
 Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με απαγγελία  ποιημάτων και χορούς.
 Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Μελιγαλά κα Μαρία Παπαδοπούλου.
 Αξίζει να σημειωθεί  η ύπαρξη  αρνητικών αντιδράσεων  του κόσμου στην παρουσία του Π. Τατούλη, που σχετίζονται με τη στάση του Περιφερειάρχη στο ζήτημα συγκέντρωσης  των σκουπιδιών στην Καλλιρρόη.
 Μάλιστα μετά και την χθεσινή ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Μελιγαλά (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) όπου αρκετοί επιστήμονες εξέθεσαν τα πορίσματα επιστημονικών μελετών, σύμφωνα με τα οποία η επιλογή της περιοχής της Καλλιρρόης είναι ακατάλληλη για τη δημιουργία χώρου ΧΥΤΥ.
 Φραστικές διαμαρτυρίες ακούγονταν κατά διαστήματα κατά την άφιξη του Περιφερειάρχη στο χώρο των εκδηλώσεων, ενώ σημειώθηκαν  μέχρι και σποραδικοί «σκληροί» χαρακτηρισμοί και εκφράσεις…

Μάλιστα κατά την αποχώρηση Π. Τατούλη και ενώ συνέχισαν να ακούγονται οι ίδιες εκφράσεις, ο Περιφερειάρχης απάντησε στην πρόκληση τουλάχιστον σε μια περίπτωση, με αποτέλεσμα να αυξηθούν ξαφνικά και υπερβολικά οι τόνοι…

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις στροφές κοντά στο Βασιλικό, σε μάντρα κτηνοτροφική, υπήρχε πανώ που έγραφε: «Κάνατε το Κολοκοτρώνη να αγναντεύει τα σκουπίδια»…

Οι διαμαρτυρίες κάποιων έφθασαν στο σημείο να ακουστεί μάλιστα κάποια στιγμή: «Μην ξαναρθείς να καταθέσεις στεφάνι στον ΚολοκοτρώνηΝα πας να καταθέσεις στεφάνι στα … σκουπίδια»!
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου