PYLOS NEWS MESSINIA

Ξεκινά άμεσα το έργο βελτίωσης του δρόμου Κακοπέτρι έως διασταύρωση οδού Βαλύρας – Αρχαίας Μεσσήνης

anastasopoulos92Υ­πο­γρά­φτη­κε σή­με­ρα η ερ­γο­λα­βι­κή σύμ­βα­ση για  το έρ­γο της βελ­τί­ω­σης του δρό­μου Κα­κο­πέ­τρι έ­ως δι­α­σταύ­ρω­ση ο­δού Βα­λύ­ρας -  Αρ­χαί­ας Μεσ­σή­νης, προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 455.000 Ευ­ρώ με­τα­ξύ του Δη­μάρ­χου Μεσ­σή­νης Στά­θη Α­να­στα­σό­που­λου και του α­να­δό­χου Μι­χα­ήλ Πα­πα­δη­μη­μη­τρί­ου. Η χρη­μα­το­δό­τη­ση του έρ­γου προ­έρ­χε­ται α­πό το πρό­γραμ­μα «Α­γρο­τι­κή Α­νά­πτυ­ξη της Ελ­λά­δας 2007-2013».Το έρ­γο πε­ρι­λαμ­βά­νει τη βελ­τί­ω­ση του υ­φι­στά­με­νου α­γρο­τι­κού χω­μα­τό­δρο­μου «Κα­κο­πέ­τρι έ­ως δι­α­σταύ­ρω­ση ο­δού Βα­λύ­ρας-Αρ­χαί­ας Μεσ­σή­νης» της το­πι­κής κοι­νό­τη­τας Βα­λύ­ρας της Δ.Ε. Ι­θώ­μης. Το συ­νο­λι­κό μή­κος του δρό­μου που θα βελ­τι­ω­θεί εί­ναι 2.758,78 μέ­τρα.
Η τυ­πι­κή δι­α­το­μή της με­λέ­της, που ε­φαρ­μό­ζε­ται σε ό­λο το μή­κος του δρό­μου, έ­χει πλά­τος κυ­κλο­φο­ρού­με­νου ο­δο­στρώ­μα­τος (ε­πι­φά­νεια α­σφάλ­του) 4,50 μέ­τρα και πλευ­ρι­κή τρι­γω­νι­κή ε­πεν­δε­δυ­μέ­νη τά­φρο πλά­τους 1,00 μέ­τρου. Προ­βλέ­πον­ται ε­πί­σης χω­μα­τουρ­γι­κές ερ­γα­σί­ες, ο­δο­στρω­σί­α, α­σφαλ­τό­στρω­ση, πλευ­ρι­κά στη­θαί­α α­σφα­λεί­ας και σή­μαν­ση. Η σκο­πι­μό­τη­τα υ­λο­ποί­η­σης του έρ­γου σχε­τί­ζε­ται με την πυ­ρο­προ­στα­σί­α της ευ­ρύ­τε­ρης πε­ρι­ο­χής, την α­σφα­λή δι­α­κί­νη­ση των α­γρο­τι­κών προ­ϊ­όν­των και την δι­ευ­κό­λυν­ση της με­τά­βα­σης των πι­στών προς και α­πό την Ι­ε­ρά Μο­νή Βουλ­κά­νου.
Η συ­νο­λι­κή προ­θε­σμί­α ε­κτέ­λε­σης του έρ­γου ο­ρί­ζε­ται, σύμ­φω­να με τα τεύ­χη δη­μο­πρά­τη­σης σε  5 μήνες α­πό την η­μέ­ρα υ­πο­γρα­φής της σύμ­βα­σης και α­να­μέ­νε­ται να ο­λο­κλη­ρω­θεί εν­τός του κα­λο­και­ριού του 2014.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου