PYLOS NEWS MESSINIA

Μάχη στήθος με στήθος για ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

dimoskopisiΠρο­βά­δι­σμα 0,2% στη Νέ­α Δη­μο­κρα­τί­α, σε ό,τι α­φο­ρά στην πρό­θε­ση ψή­φου κα­τά τις ευ­ρω­ε­κλο­γές, δί­νει δη­μο­σκό­πη­ση της Rass, που δη­μο­σι­εύ­ει σή­με­ρα η ε­φη­με­ρί­δα Πα­ρα­πο­λι­τι­κά.Σύμ­φω­να με τα ευ­ρή­μα­τα της δη­μο­σκό­πη­σης, η ο­ποί­α δι­ε­νερ­γή­θη­κε α­πό την Δευ­τέ­ρα 7 Α­πρι­λί­ου μέ­χρι και την Πέμ­πτη 10 Α­πρι­λί­ου, σε δείγ­μα 1002 α­τό­μων, η ΝΔ ε­ξα­σφα­λί­ζει πο­σο­στό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ, 21,2%, το Πο­τά­μι 10,3%, η ΧΑ 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ε­λιά 4%, οι ΑΝΕΛ 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 2%. Η α­δι­ευ­κρί­νι­στη ψή­φος εί­ναι στο 20,1%, το «ά­κυ­ρο-λευ­κό» στο 2,0% και τα «άλ­λα κόμ­μα­τα» στο 4,6%.
Στην πα­ρά­στα­ση νί­κης των ευ­ρω­ε­κλο­γών ο ΣΥΡΙΖΑ προ­η­γεί­ται με 50% έ­ναν­τι 40,3% της ΝΔ.Στην ε­ρώ­τη­ση ε­άν θέ­λε­τε η κυ­βέρ­νη­ση να ε­ξαν­τλή­σει την τε­τρα­ε­τί­α ή να πά­με σε πρό­ω­ρες ε­κλο­γές το 54,4% α­παν­τά ε­ξάν­τλη­ση της τε­τρα­ε­τί­ας και το 42,6% πρό­ω­ρες ε­κλο­γές.Εν τω με­τα­ξύ, αύ­ξη­ση κα­τά 1,5% της ε­κλο­γι­κής ε­πιρ­ρο­ής του ΣΥΡΙΖΑ έ­ναν­τι της ΝΔ προ­κύ­πτει α­πό το δεύ­τε­ρο μέ­ρος της δη­μο­σκό­πη­σης της Pubilc Issue για τις βου­λευ­τι­κές ε­κλο­γές. Ει­δι­κό­τε­ρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κα­τα­λαμ­βά­νει πο­σο­στό 29% έ­ναν­τι 27,5% της ΝΔ και α­κο­λου­θούν: Χρυ­σή Αυ­γή 10%, ΚΚΕ 7%, Πο­τά­μι 7%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΑΝΕΛ 4%, ΔΗΜΑΡ 3,5% και λοι­πά κόμ­μα­τα 6%.Σύμ­φω­να με την έ­ρευ­να που δη­μο­σι­εύ­ε­ται στην Ε­φη­με­ρί­δα των Συν­τα­κτών το Σάβ­βα­το, στην πα­ρά­στα­ση νί­κης, ο ΣΥΡΙΖΑ προ­η­γεί­ται της ΝΔ με πο­σο­στό 48% έ­ναν­τι 39%. Ω­στό­σο, πλει­ο­ψη­φί­α των ε­ρω­τη­θέν­των ε­κτι­μά ό­τι η α­να­μέ­τρη­ση θα κρι­θεί με μι­κρή δι­α­φο­ρά.Το 36% θε­ω­ρεί ό­τι θα νι­κή­σει η ΝΔ και το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ.Στην κα­ταλ­λη­λό­τη­τα για την πρω­θυ­πουρ­γί­α, ο Αν­τώ­νης Σα­μα­ράς προ­η­γεί­ται του Α­λέ­ξη Τσί­πρα με πο­σο­στό 44% έ­ναν­τι 26%, ε­νώ «κα­νέ­νας α­πό τους δύ­ο» α­παν­τά το 28%.Στη δη­μο­τι­κό­τη­τα των κομ­μά­των, την πρώ­τη θέ­ση μοι­ρά­ζον­ται με 36% η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ και α­κο­λου­θούν το ΚΚΕ (35%), οι ΑΝΕΛ (27%), το ΠΑΣΟΚ (21%) και η Χρυ­σή Αυ­γή (11%).
Μοι­ρα­σμέ­νες εί­ναι οι γνώ­μες ό­σον α­φο­ρά στην α­ναγ­και­ό­τη­τα πρό­ω­ρων ε­κλο­γών. Το 50% υ­πο­στη­ρί­ζει ό­τι δεν χρει­ά­ζον­ται, ε­νώ το 48% υ­πο­στη­ρί­ζει το αν­τί­θε­το.
Πα­ράλ­λη­λα, το 64% των ε­ρω­τη­θέν­των υ­πο­στη­ρί­ζει ό­τι τα πράγ­μα­τα στη χώ­ρα «πη­γαί­νουν προς λά­θος κα­τεύ­θυν­ση», ε­νώ αι­σι­ό­δο­ξο εμ­φα­νί­ζε­ται το 27% των ψη­φο­φό­ρων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου