PYLOS NEWS MESSINIA

Βουδούρης: «Νοικοκύρης στον τόπο του ο λαός της Πελοποννήσου»

boudouris sukiki4Επίσκεψη σε ΣΥΚΙΚΗ, ΕΑΣ Μεσσηνίας και Αεροδρόμιο Καλαμάτας
«Η Πε­ρι­φέ­ρεια ο­φεί­λει και μπο­ρεί να εν­θαρ­ρύ­νει την ποι­ο­τι­κή πα­ρα­γω­γή α­γρο­τι­κών προ­ϊ­όν­των και την με­τα­ποί­η­σή τους στην Πε­λο­πόν­νη­σο, ώ­στε η προ­στι­θέ­με­νη α­ξί­α να μέ­νει στην πε­ρι­ο­χή, μέ­σα α­πό έ­να υ­γι­ές συ­νε­ται­ρι­στι­κό κί­νη­μα που θα λει­τουρ­γεί προς ό­φε­λος των α­γρο­τών-με­λών του». Αυ­τό τό­νι­σε ο υ­πο­ψή­φιος Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης, ε­πι­κε­φα­λής της πα­ρά­τα­ξης «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα», Ο­δυσ­σέ­ας Βου­δού­ρης, που μα­ζί με τον πε­ρι­φε­ρεια­κό σύμ­βου­λο, Νί­κο Πα­τσα­ρί­νο, ε­πι­σκέ­φθη­καν σή­με­ρα στις εγ­κα­τα­στά­σεις της ΣΙΚΥΚΗΣ και της Έ­νω­σης Α­γρο­τι­κών Συ­νε­ται­ρι­σμών Μεσ­ση­νί­ας.
boudouris sukiki13 Πα­ρά την οι­κο­νο­μι­κή κρί­ση και τα κλη­ρο­δο­τη­μέ­να α­πό το πα­ρελ­θόν προ­βλή­μα­τα (χρέ­η κλπ.) και οι δύ­ο συ­νε­ται­ρι­στι­κές Ε­νώ­σεις αν­τέ­χουν, πα­ρου­σι­ά­ζον­τας εν­τυ­πω­σια­κή ε­ξα­γω­γι­κή δρα­στη­ρι­ό­τη­τα. Πε­ρισ­σό­τε­ρο α­πό το 90% των α­πο­ξη­ρα­μέ­νων σύ­κων (3.000 τό­νοι ε­τή­σια πα­ρα­γω­γή) προ­ω­θεί­ται σε α­γο­ρές του ε­ξω­τε­ρι­κού α­πό την Έ­νω­ση των συ­κο­πα­ρα­γω­γών. Αν­τί­στοι­χα το 70% των πα­ρα­δο­σια­κών μεσ­ση­νια­κών προ­ϊ­όν­των (κυ­ρί­ως λά­δι ε­ξαι­ρε­τι­κής ποι­ό­τη­τας και ε­λι­ές) ε­ξά­γον­ται α­πό την ΕΑΣ Μεσ­ση­νί­ας, ε­νώ ε­ξέ­χου­σα θέ­ση στα ρά­φια του ε­ξω­τε­ρι­κού κα­τέ­χουν πλέ­ον προ­ηγ­μέ­να προ­ϊ­όν­τα (α­πό καλ­λυν­τι­κά και φαρ­μα­κευ­τι­κά σκευ­ά­σμα­τα μέ­χρι ε­πε­ξερ­γα­σμέ­να προ­ϊ­όν­τα ε­λιάς).
boudouris sukiki1 «Ο λα­ός πρέ­πει να γί­νει νοι­κο­κύ­ρης στον τό­πο του κι ό­χι υ­πό­δου­λος σε μια Ει­δι­κή Οι­κο­νο­μι­κή Ζώ­νη που σχε­διά­ζει το δί­δυ­μο Τα­τού­λη-Φού­χτελ. Κι αυ­τό ε­πι­τυγ­χά­νε­ται μέ­σα α­πό υ­γι­είς συ­νε­ται­ρι­σμούς, τα πραγ­μα­τι­κά στη­ρίγ­μα­τα των α­γρο­τών μας», τό­νι­σε ο Ο­δυσ­σέ­ας Βου­δού­ρης.
Ο ε­πι­κε­φα­λής της «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα» και ο Νί­κος Πα­τσα­ρί­νος ε­πι­σκέ­φθη­καν ε­πί­σης το α­ε­ρο­δρό­μιο Κα­λα­μά­τας και συ­ζή­τη­σαν με τον α­ε­ρο­λι­με­νάρ­χη Δη­μή­τρη Μαν­δη­λά­ρη για τα προ­βλή­μα­τα που αν­τι­με­τω­πί­ζει μια α­πό τις βα­σι­κό­τε­ρες υ­πο­δο­μές της Πε­λο­πον­νή­σου, στην ο­ποί­α τα τε­λευ­ταί­α 3,5 χρό­νια δεν έ­χει υ­πάρ­ξει το πα­ρα­μι­κρό έρ­γο α­πό την Πε­ρι­φέ­ρεια.
boudouris sukiki11

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου