PYLOS NEWS MESSINIA

Πουλοκέφαλος: Αν ήμουν στη θέση Τατούλη δεν θα υπέγραφα έργα στον αδελφό μου

Τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της αποχώρησής του από την «παράταξη Τατούλη» ανακοίνωσε ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από την Τρίπολη, το μεσημέρι της Παρασκευής (28/3/2014).

Αρχικά, είπε ότι είναι συσσωρευμένοι οι λόγοι της παραίτησης του. Ανέφερε ότι «στις 24 Μαρτίου, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, η πλειοψηφία θέλησε με έναν πραξικοπηματικό τρόπο, να καταργήσει το θεσμικό ρόλο του προέδρου, δεν τιμά κανέναν αυτό, πρόκειται για μια διαδικασία λιθοβολισμού κατά του προέδρου, μια κανιβαλιστική διαδικασία. Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή διαθέτουν την πλειοψηφία μπορούν να κάνουν εξωθεσμικές κινήσεις, ώστε να καταργούν τον πρόεδρο. Το καταγγέλλω αυτό».
Στη συνέχεια, τόνισε για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Τατούλη ότι «το 2010, σε μια κίνηση συγκρότησης, συναντηθήκαμε άνθρωποι με επιδίωξη μια αναπτυξιακή προσέγγιση της περιφέρειας».

Για να αναφέρει μετά ότι «με ευθύνη του περιφερειάρχη αναιρέθηκε ακόμα και ο ρόλος της δημοκρατίας. 
Αλλοτριωθήκαμε, μεταλλαχτήκαμε, βαδίζαμε χωρίς πυξίδα, επιχειρήματα, προτάσεις και πρωτοβουλίες, γίνονταν όλα στο πόδι και μόνο για τα προσχήματα, μείναμε μόνοι με μια ισοπεδωτική πολιτική, αναλαμβάνω την ευθύνη να πω ότι ξεστρατίσαμε.

Υπήρξαν μαξιμαλιστικές συμπεριφορές, παγιωμένα κολλήματα του περιφερειάρχη και κατά παραγγελία δελτίου τύπου, όμως αυτό είναι ατελέσφορο γιατί μόνο βερμπαλισμούς και δελτίου τύπου έχει να δώσει η περιφέρεια.
Είναι το τέλος εποχής ενός γερασμένου θεάτρου, μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Περιφερειακού Συμβουλίου».
Αμέσως μετά, είπε ότι «ανεξαρτητοποιούμαι και παραιτούμαι και θα λειτουργήσω ως ανεξάρτητος πλέον ως περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας.

Μια παραίτηση μπορεί να φέρει έστω και το αυτονόητο, μια αλλαγή στη λειτουργία του Συμβουλίου.
Γιατί το έκανα τώρα; Η κατάσταση δεν προέκυψε τώρα, γίναμε μάρτυρες σιγά – σιγά μιας κατάστασης, αντιδημοκρατικής λειτουργίας της περιφέρειας, αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν αντέδρασα νωρίτερα και είναι θέμα που κρίνομαι τώρα αλλά αυτό λειτούργησε αθροιστικά, ποτέ δεν είναι αργά όμως γιατί η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για ακόμα 5 χρόνια, όχι ομηρία επιπλέον 5 χρόνων στην περιφέρεια».

Για την παρουσία ΜΑΤ στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Ήταν μια θλιβερή συνεδρίαση, όπου ο πρόεδρος δεν είχε καμία ευθύνη για την ύπαρξη των ΜΑΤ εκεί, είναι στη λειτουργία του περιφερειάρχη, δεν έδωσα εντολή και δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.

Για έργα στην εταιρεία του αδελφού του Περιφερειάρχη: «Αν ήμουν στη θέση του Τατούλη δεν θα υπέγραφα έργα στον αδερφό μου, θα του έλεγα να πάει στους δήμους ή σε άλλες περιφέρειες».

Για τη συνεργασία του Περιφερειάρχη με τη ΝΔ: «Ο τρόπος που έγινε η συνεργασία με τη ΝΔ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, χωρίς να ρωτήσει κανένα, δε συζητήσαμε, παρά φτάσαμε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα»
Για το ΠΑΣΟΚ: «Στο ΠΑΣΟΚ παραμένω, είναι ένα κόμμα που έχει απαξιωθεί αλλά εγώ μένω για άλλους λόγους, βέβαια το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, είναι τα δύο κόμματα που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάντια και έχω το θάρρος και το λέω».

Για τους 4: «Είμαι με το Δεδε, η παράταξη αυτή είναι ανοιχτή σε όλους, έξω από κόμματα, στον κόσμο, ανεξαρτήτου χώρου, είναι ένα ελεύθερο σχήμα με ανοιχτούς ορίζοντες, αποκλείεται μόνο η Χρυσή Αυγή και ό,τι συνεπάγεται».
Για τη φράση «μαρμαρένια αλώνια»: «Ήταν αποτέλεσμα της καταπάτησης της συμφωνίας στην εκτελεστική επιτροπή, ένα όργανο που είχε να συνεδριάσει 5 μήνες, με ευθύνη του περιφερειάρχη, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου».

Μετά, τόνισε ότι «έχει καρατομήσει κατά σειρά πολλούς ο Τατούλης (Μπαρούτσας, Μαλαπάνης, Πουλάς) και θέλησε να κάνει το ίδιο και με μένα και συνεχίζει να πιέζει να παραιτηθούν και οι αντιπεριφερειάρχες. Η καρατόμηση αυτή δηλώνει πανικό και αλλοπρόσαλλη τακτική.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου