PYLOS NEWS MESSINIA

Έναρξη μαθημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

kafantaris58Ξε­κί­νη­σε η λει­τουρ­γί­α των Κέν­τρων Δια Βί­ου Μά­θη­σης στο Δή­μο Πύ­λου-Νέ­στο­ρος το Σάβ­βα­το 22 Μαρ­τί­ου.  Το πρώ­το τμή­μα α­πευ­θύν­θη­κε στους Πυ­ρο­σβέ­στες και α­φο­ρού­σε στην Α­γω­γή Υ­γεί­ας και Πρώ­των Βο­η­θει­ών, ε­νώ τα μα­θή­μα­τα στην Κο­ρώ­νη, στις 24 Μαρ­τί­ου και στην Πύ­λο, στις 26 Μαρ­τί­ου, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στο χώ­ρο των Γυ­μνα­σί­ων Κο­ρώ­νης και Πύ­λου αν­τί­στοι­χα, με τους συμ­με­τέ­χον­τες να μα­θαί­νουν Γαλ­λι­κά για χρή­ση στον Του­ρι­στι­κό το­μέ­α, και Ε­πε­ξερ­γα­σί­α Κει­μέ­νου-Δι­α­δι­κτύ­ου.
Η Πρά­ξη «Κέν­τρα Δια Βί­ου Μά­θη­σης – Προ­γράμ­μα­τα Ε­θνι­κής Εμ­βέ­λειας ΑΠ7» υ­λο­ποι­εί­ται μέ­σω του Ε­πι­χει­ρη­σια­κού Προ­γράμ­μα­τος «Εκ­παί­δευ­ση και Διά Βί­ου Μά­θη­ση» και συγ­χρη­μα­το­δο­τεί­ται α­πό την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Έ­νω­ση (Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Τα­μεί­ο – Ε.Κ.Τ.) και α­πό ε­θνι­κούς πό­ρους.
Με το πρό­γραμ­μα να συ­νε­χί­ζει να υ­λο­ποι­εί­ται και το 2015, οι αι­τή­σεις για συμ­με­το­χή στις ε­πι­μορ­φω­τι­κές ε­νό­τη­τες συ­νε­χί­ζον­ται. Πιο συγ­κε­κρι­μέ­να, οι θε­μα­τι­κές ε­νό­τη­τες εί­ναι Οι­κο­νο­μί­α-Ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα, Ποι­ό­τη­τα Ζω­ής και Πε­ρι­βάλ­λον, Νέ­ες Τε­χνο­λο­γί­ες, Ξέ­νες Γλώσ­σες, Κοι­νω­νι­κές Δε­ξι­ό­τη­τες και Δρά­σεις, Πο­λι­τι­σμός και Τέ­χνη.Στην Πύ­λο, το «πα­ρών» έ­δω­σε και ο δή­μαρ­χος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης, ο ο­ποί­ος ευ­χή­θη­κε στο δι­δα­κτι­κό προ­σω­πι­κό και στους συμ­με­τέ­χον­τες κά­θε ε­πι­τυ­χί­α. «Το ε­πι­μορ­φω­τι­κό αυ­τό πρό­γραμ­μα εί­ναι μια κα­λή ευ­και­ρί­α για τους κα­τοί­κους της πε­ρι­ο­χής και τους ε­παγ­γελ­μα­τί­ες, ε­νώ εί­ναι αρ­κε­τό για να δι­δα­χθεί κά­ποι­ος αυ­τό που θα ε­πι­λέ­ξει και να φτά­σει σε έ­να κα­λό ε­πί­πε­δο. Θα ή­θε­λα να ευ­χη­θώ κα­λή δύ­να­μη και ε­πι­τυ­χί­α σε αυ­τό που ξε­κι­νά­τε», δή­λω­σε ο Δή­μαρ­χος, ευ­χα­ρι­στών­τας θερ­μά με την υ­πεύ­θυ­νη ορ­γά­νω­σης ΚΒΔΜ στο δή­μο, κ. Ε­λέ­νη Κου­τσού­κου,  τις Γυ­μνα­σιά­ρχες της Κο­ρώ­νης και της Πύ­λου, αλ­λά και την Δι­οι­κη­τή της Πυ­ρο­σβε­στι­κής για την πα­ρα­χώ­ρη­ση των χώ­ρων προ­κει­μέ­νου να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν μα­θή­μα­τα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου