PYLOS NEWS MESSINIA

Βρε ούτε στη λαϊκή αγορά !

galanopoulos thothorosΤου Θό­δω­ρου Γα­λα­νό­που­λου
Ο σο­φός λα­ός μας τον ο­ποί­ον συ­χνά ε­πι­κα­λού­μαι λέ­ει: «Τι γυ­ρεύ­ει η α­λε­πού στο πα­ζά­ρι; Πάν­τως ο Στουρ­νά­ρας που λέ­ει ό­τι βγαί­νει η Ελ­λά­δα στις α­γο­ρές, υ­πό­σχε­ται ό­τι θα πά­με και με κα­λό ε­πι­τό­κιο! Βα­σι­κά πρέ­πει να σας πω ό­τι δεν έ­χου­με δυ­να­τό­τη­τα ως Έλ­λη­νες ού­τε στη λα­ϊ­κή α­γο­ρά της γει­το­νιάς μας να πά­με! Τώ­ρα αν θα βγουν στις δι­ε­θνείς α­γο­ρές οι φω­στή­ρες οι οι­κο­νο­μο­λό­γοι για να δα­νει­στού­με χρή­μα­τα, να πλη­ρώ­σου­με άλ­λα δα­νει­κά που εί­χα­με δα­νει­στεί για άλ­λα δά­νεια, δεν ξέ­ρω κα­θό­λου! Ε­κεί­νο που βλέ­πω κι ε­γώ κι ε­σείς φί­λοι μου, εί­ναι ό­τι πά­νε να πα­ρου­σιά­σουν μια εμ­πο­ρο­πα­νή­γυ­ρη, εν ό­ψει του Πά­σχα και των ε­κλο­γών, ό­που η Ελ­λά­δα θα δα­νεί­ζε­ται με κα­λό ε­πι­τό­κιο, (ά­ρα­γε τώ­ρα τι κά­νει ;) ε­πί­σης έρ­χε­ται η Μέρ­κελ να στο­λί­σει τον ε­πι­τά­φιο μας, και ο ει­σαγ­γε­λέ­ας δι­α­τά­ζει ο­ποί­ος έ­χει βιν­τε­ο­κα­σέ­τα α­κρο­δε­ξιού πε­ρι­ε­χο­μέ­νου, να του κα­εί το βίν­τε­ο, για­τί θα πά­ει κα­τά τις φυ­λα­κές Νι­γρί­τας να πει το δε­σπό­τη Πα­να­γι­ώ­τη…
Κα­λά εί­ναι πάν­τως να μη μι­λά­νε για α­γο­ρές, να λέ­νε π.χ. οι­κο­νο­μι­κές δο­σο­λη­ψί­ες, δα­νει­σμό χρη­μά­των, ή α­κό­μα και αγ­γού­ρια Κα­λυ­βι­ώ­τι­κα ! Η α­γο­ρά εί­ναι λέ­ξη που πο­νά­ει πο­λύ! Τον Έλ­λη­να πο­λί­τη που με δυ­σκο­λί­α κα­τα­φέρ­νει να α­γο­ρά­σει τα α­πο­λύ­τως α­ναγ­καί­α, τον έμ­πο­ρο που το έ­κλει­σε και έ­μει­νε ά­νερ­γος, το δρό­μο που βλέ­πεις με τα κλει­στά μα­γα­ζιά και σε πιά­νει η θλί­ψη… Εί­ναι να μη μας θυ­μί­ζουν ο­τι­δή­πο­τε έ­χει σχέ­ση με χρή­μα­τα και δα­νει­σμό χρη­μά­των! Για­τί ε­μείς δεν έ­χου­με κα­θό­λου α­πό αυ­τά, ού­τε δου­λειά, και ε­κεί­νοι που τα αρ­πά­ξα­νε μια χα­ρά εί­ναι «και ζή­σα­νε αυ­τοί κα­λά κι ε­μείς του κοι­τού­σα­με»… Για να γι­νό­μα­στε ξε­κά­θα­ροι και να μην κο­ρο­ϊ­δεύ­ει ο έ­νας τον άλ­λο και ό­λοι μα­ζί τον ψη­φο­φό­ρο, μια κά­ποι­α ε­πι­τυ­χί­α θα εί­ναι αν και ό­πο­τε φύ­γουν τα χα­ρά­τσια, αν α­νοί­ξουν κά­ποι­ους δου­λει­ές να ερ­γα­στεί ο κό­σμος με α­ξι­ο­πρε­πείς μι­σθούς, για να μπο­ρέ­σει να βγει ΑΥΤΟΣ στην α­γο­ρά να κι­νη­θείς λι­γά­κι το χρή­μα! Να δο­θούν και κά­ποι­α υ­γι­ή δά­νεια, να πά­ρει μπρο­στά και η οι­κο­δο­μή και άλ­λες δρα­στη­ρι­ό­τη­τες ό­πως ο του­ρι­σμός κλπ κλπ ! Πα­νη­γύ­ρια για­τί μας εί­παν κα­λές κου­βέν­τες οι τρα­πε­ζί­τες δεν με­τρά­νε! Κι ε­γώ έ­χω έ­ναν τρα­πε­ζί­τη αλ­λά …εί­ναι κου­φά­λα! Να μη σας πω πως έ­τσι εί­ναι και οι πιο πολ­λοί! Μέ­χρι λοι­πόν να ξα­να­χα­μο­γε­λά­σει ο Έλ­λη­νας, α­φή­στε τα βγαλ­σί­μα­τα στις α­γο­ρές και στις πλα­τεί­ες προς ά­γραν ψή­φων! Τζάμ­πα τα βά­λα­με! Έ­λα να πά­ρεις!
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου