PYLOS NEWS MESSINIA

Καλές οι επισκέψεις αλλά να βλέπουμε και αποτελέσματα...

Τον Υπουργό Οικονομίας ανταγωνιστικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης επισκέφτηκαν σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία με ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη ρευστότητας.
Ζήτησαν από τον Υπουργό στα πλαίσια μιας διεξοδικής συζήτησης όπου ακολούθησε πέραν των άλλων να αναλάβει πρωτοβουλίες:
• Για την παράταση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Έχουν ήδη καταγγελθεί δάνεια 100 εκατομμυρίων Ευρώ και οι εμπλοκές ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια Ευρώ στο σύνολο της χώρας. Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να πληρώσουν με ότι αυτό συνεπάγεται.
• Για τη μείωση του επιτοκίου στα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου.
Τα επιτόκια των δανείων αυτών ξεπερνούν σήμερα τις 8 ποσοστιαίες μονάδες με αποτέλεσμα να θίγονται τόσο οι δανειολήπτες όσο και το δημόσιο. Η πρόταση που συζητήθηκε ήταν να αντικατασταθεί το ισχύον επιτόκιο με το επιτόκιο του Euribor προσαυξημένο κατά δύο μονάδες.
• Για την άμεση καταβολή στην περιφέρεια Πελοποννήσου τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων Ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα εγκεκριμένα αναπτυξιακά σχέδια του Ν. 3299.
Ο Υπουργός αντιμετώπισε με κατανόηση τα προβλήματα που ετέθησαν και απάντησε ότι απασχολούν και τον ίδιο γιατί στόχος του είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ενημέρωσε τους κ.κ. Κουσελά και Καραμπάτο ότι για την παράταση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ υπάρχει πρόβλημα από πλευράς της Ε.Ε. με τις εγγυήσεις. Έχει όμως ανοιχτή συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη προκειμένου να βρεθούν λύσεις από πλευράς των τραπεζών.
Δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα σε εκταμίευση των απαιτούμενων πόρων προκειμένου να πληρωθούν οι επενδυτές που έχουν εγκριθεί τα σχέδια τους στην περιφέρεια Πελλοπονήσου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου