PYLOS NEWS MESSINIA

Κέντρο προώθησης μεταναστών η Πυλία

Στα παλιά Δημοτικά Σχολεία Ευαγγελισμού και Γιάλοβας φιλοξενούνται μέχρι να κινηθεί νέα διαδικασία απέλασής τους οι 158 Αφγανοί μετανάστες που εντοπίσθηκαν σε Μεθώνη και Φοινικούντα το βράδυ της Τετάρτης. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και μόνο μία γυναίκα, που βρίσκεται σε προχωρημένη κύηση, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι μετανάστες εντοπίσθηκαν λίγο πριν από τις 8.00, στην παραλία της Μεθώνης, από τη Λιμενική Αρχή Πύλου και το Αστυνομικό Τμήμα. Στον έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε πως όλοι έφεραν υπηρεσιακά σημειώματα απέλασης από αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας (πλην Μεσσηνίας), τα οποία όμως είχαν λήξει. Όπως είπαν οι ίδιοι, τους έφεραν στην περιοχή με λεωφορεία από την Αθήνα, με την προοπτική ότι θα τους μεταφέρουν με σκάφος στην Ιταλία. Με καράβι
Το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν από τις 8.00, εντοπίσθηκαν στην παραλία της Μεθώνης από τη Λιμενική Αρχή Πύλου και το Αστυνομικό Τμήμα 102 μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν (38 άνδρες, 20 γυναίκες και 44 παιδιά). Από τον έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε πως όλοι έφεραν υπηρεσιακά σημειώματα απέλασης από αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας (πλην Μεσσηνίας), τα οποία όμως είχαν λήξει.
Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, τους έφεραν στην περιοχή με λεωφορεία από την Αθήνα, με την προοπτική ότι θα τους μεταφέρουν με σκάφος στην Ιταλία.
Λίγες ώρες αργότερα, περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε στο αλιευτικό καταφύγιο της Φοινικούντας ένα ταχύπλοο εγκαταλελειμμένο, με το όνομα «Shakira», χωρίς άλλα διακριτικά, στο οποίο επέβαιναν άλλοι 56 Αφγανοί (22 άντρες, 12 γυναίκες και 22 παιδιά). Ο Έλληνας κυβερνήτης του σκάφους το εγκατέλειψε, όταν αντιλήφθηκε τις έρευνες των Αρχών. Κατά μαρτυρίες, εθεάθη νωρίτερα στη Μεθώνη και γέμισε το ταχύπλοο από βενζινάδικο της περιοχής με 1.000 λίτρα βενζίνης. Σύμφωνα με τους μετανάστες, ότι το ταχύπλοο θα τους μετέφερε σε άλλο σκάφος, μεγαλύτερο, που θα τους περίμενε ανοιχτά, το οποίο και θα τους πήγαινε στην Ιταλία.
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο ιδιωτικού καταστήματος, ενώ στη συνέχεια υπήρξε μέριμνα από το Δήμο Μεθώνης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού και στο Δημοτικό Σχολείο Γιάλοβας, το οποίο έχει παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιάλοβας. Μάλιστα, η πρόεδρος του Συλλόγου Λούλα Μωραγιάννη και τα μέλη Γεώργιος Γιαννούτσος, Τζοβάνα Ντώκα, Νίκη Κωνσταντοπούλου, Κυριακή Στάμου και Μάρκος Δηλές, μαζί με κατοίκους της περιοχής, προσέφεραν ρουχισμό και τρόφιμα.
Από τη Λιμενική Αρχή Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε κατά την αυτόφωρη διαδικασία το ταχύπλοο σκάφος, ενώ 27 εκ των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών, οι οποίοι είναι ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου